#Referència20: Farts de modèstia i humilitat

Laleh és pop fresc, sentimental, tendre però molt convençut de tirar endavant amb el que convingui. Una artista sueca d’arrels iranianes.

Tot i que hi ha qui diu que als suecs i a les sueques els hi agrada treballar en grup en l’àmbit professional, des d’un punt de vista general, en les maneres de funcionar dia a dia i en les aspiracions personals, la societat sueca és de les més individualistes del planeta. Aquesta sentiment imperant sobretot entre les generacions joves ha fet que creixi un sentiment de rebuig pel Jantelagen. Diversos companys de la meva edat amb qui he parlat m’han destacat que la modèstia i la humilitat -amb un punt de cohibit- són un impediment pel progrés. Jantelagen és, avui dia, un signe de conservadorisme. Moderació al canvi, moderació a demostrar que els suecs tenen potencial, repressió de l’autoestima. A la Business School de la Linneaus University de Kalmar, hi ha qui anima als estudiants a creure en les seves possibilitats i deixar de banda aquest sentiment passiu propi del Jantelagen: “no ho fem nosaltres, ja n’hi ha d’altres que ho poden fer”. Suècia no ha estat, tradicionalment, una societat emprenedora fins l’arribada d’Ikea i, més recentment, Skype i Spotify.

Dóna’m un OK si ho voldries per Catalunya. Dóna’m un KO si no ho voldries!

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús