Poesia d’aniversari

I’m from Barcelona és un grup famós a casa nostre pel tema ‘We’re from Barcelona’. Viuen i transmeten el sentiment vital suec, la recerca de l’alegria i el somni d’un clima millor per mantenir-se en vida…

Sis de la tarda. La festa, preparada. Els típics globus penjats per tota al casa, patates i d’altres coses per picar a les tauletes. La gent comença a arribar, carregats de bosses verdes i liles del Systembolaget. Aquest matí de dissabte, tots han hagut de passar pel “supermercat nacional d’alcohol” per carregar provisions. Avui celebrarem un aniversari. A Suècia els aniversaris no són com qualsevol festa. A part d’organitzar una mena de gimcana i quatre activitats més, l’aniversari té un moment molt especial. Els discursos. Una espurna de romanticisme a l’amistat. Els amics més propers es preparen declaracions d’amistat. Avui, en Mattias s’ha preparat un discurs d’anècdotes sobre la noia que fa anys. Anècdotes de quan ella era petita que li ha explicat la seva mare en una trucada. Sorprenent a l’amfitriona, deixant-la descol·locada. I finalment, la nota tradicional: poesia. Si si, els suecs reciten poemes dedicats a la persona que fa anys. Normalment, es tracta de que siguin poemes divertits, humor, i històries relacionades amb l’afortunada que, entre tots els amics, fan (i fem) sentir especial, a la manera sueca.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús