#Referència24: Colar-me al Parlament

Friska Viljor són tant joves que molts suecs ni els coneixen. Aporten festa, com la festa de la democràcia en aquest país. Tot sembla fàcil.

El Riksdag, Parlament suec, es troba al centre del barri antic d’Estocolm. Les oficines, sales de reunions i la càmera legislativa es troben en diferents edificis institucionals situats a la vora del mar. El barri antic de ‘la ciutat de les catorze illes’ és una illa. Caminant pel carrer principal -”peatonal”- d’aquest entremat administratiu trobo, sota l’arc d’accés al barri, una petita entrada on hi diu: ‘Entrance public’. Amb timidesa obro la pesada porta. Només hi ha un segurata. Li pregunto on puc trobar informació per visitar el Parlament i em respon que és allà mateix, que avui no hi ha visites guiades i que, segurament, no estaré interessat en el ple perquè és en suec.

Cordialment, em posa un gomet marró que intueixo que em classifica com a visitant turista freaky i al cap de cinc minuts ja sóc a baix passant la meva motxilla pels raigs-X i deixant-la en una taquilla. Els guardes, que no deixen de semblar goril·les, em condueixen pels passadissos com si fos el client de la suite d’un hotel de luxe, acomplexats perquè se senten menys autoritaris que un porter de discoteca. La casa del poble és del poble (encara que jo vingui d’un poble una mica llunyà). Un cop a la porta d’accés a la graderia del públic -quatre pisos amunt- l’única indicació que em donen és que no puc parlar. Al mínim xiuxiueig ja m’adverteixen. Periodistes, professors, classes d’estudiants d’institut escolten en absolut silenci com debaten els seus representats. Podem estar-nos-hi tanta estona com vulguem!

Debat sobre Malmö / Complex administratiu i accés (una foto a l’esquerra)

Dóna’m un OK si ho voldries per Catalunya. Dóna’m un KO si no ho voldries!


Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús