#Referència26: La sèrie per descobrir Suècia

Living in America (via Spotify)

Encara que jo creia que els suecs viuen molt influenciats per la cultura nord-americana, la banda sueca The Sounds reivindica que no és així. “We’re not living in America”…

Què passaria si deixessis la teva gran feina a Nova York per anar-te’n a viure amb la teva novia a Suècia? Fàcil? Ideal? Un somni? No ben bé… Aquest és el plantejament de la serie “Welcome to Sweden” en que es repassen tots els tòpics sobre els suecs i les sueques. Una novia espectacular, uns sogres bondadosos però que a la vegada són xafarders i et critiquen a l’esquena -o fins i tot a la cara, donat que se’t fa impossible entendre’ls en suec-. Tradicions excitants i eixelebrades com banyar-se al mar glaçat i combinar-ho amb una sauna. I el més difícil: moblar el pis. És una odissea si t’has d’adaptar a la línia nòrdica, la sobrietat sueca, l’elegància Ikea. “Welcome to Sweden”, aquestes i moltes més caricatures dels escandinaus sovint són d’allò més acurades. Idònia per descobrir i procurar entendre la seva forma de vida i mentalitat tan particular. I si no aconsegueixes entendre’ls, almenys passar-t’ho bé.

welcomesweden

Dóna’m un OK si tens l’oportunitat de veure la serie i t’agrada. Dóna’m un KO si no et convenç!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús