#Referència27: Lectura a casa i debat a classe

Indie pop i indie rock amb ajuda del tecno és la mescla que ofereix la sueca Tove Lo. Amb el cap ben alt.

Des dels més petits fins als estudiants més grans tenen llibertat total a classe. L’altre dia vaig ser a una classe de l’equivalent a 2n d’ESO. La professora només els va fer callar un parell de cops. Uns quants van estar passant olímpicament del que parlàvem. “És el seu problema”, diuen. Ningú es va enfadar ni posar nerviós. Mentrestant, d’altres xavals prenien apunts i participaven. El sistema suec sobretot es centra en el treball en grup. A les classes hi ha molta conversa i enrenou. El problema és que a vegades fins i tot massa. La idea -a nivells universitaris també- és que els joves interaccionin i comparteixin coneixements. No obstant, si el professor/a no es dedica a fer un seguiment proper, sent molt didàctic, i oferir molts recursos variats, el seu paper pot quedar massa secundari. En tot cas, a Suècia el principi bàsic és: molta lectura a casa i debat a classe.

Dóna’m un OK si ho voldries per Catalunya. Dóna’m un KO si no ho voldries!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús