#Referència33: Cultura menys religiosa

Capitalism Stole My Virginity (via Spotify)

The (International) Noise Conspirancy (Umeå, 1998) és una banda sueca amb llarga trajectòria en contra la cultura capitalista. Volen sacsejar el món, tal i com van fer els vikings en el seu moment.

El vikings eren politeistes. Diversos Déus regnaven els pobles nòrdics. Ara bé, els Déus no situaven els mandataris per damunt de la resta. Els vikings eren tots iguals i qualsevol ciutadà podia prendre el poder al cap sense intervenció dels líders religiosos. La civilització escandinava dependia més del destí que no dels poders religiosos. És més, els Déus per ells eren quelcom personal, no pas quelcom que s’hagués d’imposar sobre tots els ciutadans per igual. El més curiós és que com podem veure a la serie del Canal Historia Vikings, en el moment en que aquests “bàrbars” es van trobar amb cristians van posar en dubte l’existència dels Déus. Com podia ser que Déu estigués de la part dels cristians si perdien en les batalles i saquejos que ells els hi feien? En fi, tots els poblats escandinaus tenien líders espirituals i creien en màgia negra -lligada al destí- però a la vegada posaven en dubte la religió. Assumien que tot es troba dins de la ment de les persones. Així que cadascú podia pensar i creure en el que volgués. Qui sap si d’aquí ve que, avui en dia, Suècia sigui un dels Estats menys religiosos del planeta.

Dóna’m un OK si ho voldries per Catalunya. Dóna’m un KO si no ho voldries!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús