Apropar als catalans referències de la societat sueca que ens poden ser útils per construir una Catalunya millor

 

Les societats escandinaves sempre han estat un referent a nivell polític, social i econòmic. En un moment convuls com l’actual, són el lloc ideal on anar a caçar idees per millorar el nostre país, tant si en volem construir un de nou com si optem per reciclar el que tenim. Em dic Oriol Moya Cànovas i m’apassiona el periodisme i la investigació i m’inquieta la política, per això estudio Periodisme -tercer curs- i Ciència Política. Viuré a Suècia durant els propers mesos. La meva intenció és, simplement, observar com funcionen des de les qüestions polítiques fonamentals d’aquest país modèlic fins als detalls més petits, els ‘mecanismes socials de convivència’.

Me n’hi vaig ara que, a casa nostra, les coses no funcionen gens bé. Amb aquest ‘blog pretenc aproximar als catalans elements que fan que la societat sueca sigui un referent mundial i que ens poden servir per millorar Catalunya. Ara bé, actualment, la crisi política, econòmica i social que sacseja el món sencer i que arruïna el nostre país, també fa trontollar els països escandinaus. Vull deixar sortir, de tant en tant, el meu ull crític (el més important i valuós per mi) per analitzar què no volem que passi a casa nostra. Compto amb vosaltres perquè valoreu cada una de les propostes -o, més ben dit, referències- que exposaré. Preneu-les per les vostres vides… o no.

 

Oriol Moya Cànovas

5 comentaris

 • Èrica Gálvez

  28/01/2014 10:49

  Enhorabona Oriol! M’encanta aquesta proposta. Aquí tens una companya i ciutadana de Catalunya que et seguirà d’aprop!
  Sort i que ho gaudeixis!!

 • Oriol Moya Cànovas

  29/01/2014 1:55

  Moltes gràcies Erica! Jo procuraré fer-ho el millor que pugui i, sobretot, millorar i aprendre. Tan sols aportaré un grapat de ‘referències’ de Suècia però això es podria extendre. Cadascú ho podria fer des del país on estigués vivint, amb el simple objectiu de trobar millores i solucions als problemes que tenim a casa nostra. Gràcies, de tot cor :)

 • Ester Vandellòs López

  04/02/2014 19:59

  Felicitats per aquesta idea Oriol!
  Un blog molt interessant, m’agrada!

 • Oriol Moya Cànovas

  05/02/2014 1:03

  Moltes gràcies per l’acollida!
  Molt satisfet de que resulti interessant allò que pugui caçar a terres escandinaves. A veure si un dia ens serveix per construir un país millor! Gràcies!

 • Miquel Strubell i Trueta

  23/10/2014 12:40

  Que t’ho passis molt bé a Suècia (malgrat el fred!!).
  Em sembla molt bé que busquis propostes “que ens poden servir per millorar Catalunya”. Et suggereixo que les introdueixis al web http://www.elpaisquevolem.cat , que té justament aquest objectiu!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús