Guia per veure (beure) el rugbi

A instàncies d’alguns seguidors, encapçalats per en Quim Monzó, farem un llistat dels llocs on veure (beure) la Copa del Món.

Enguany la Copa del Món de rugbi es juga a Nova Zelanda, com ja sabeu. La diferència horària provoca que els partits es juguin a hores intempestives, més pròpies d’un “after”  o d’anar a comprar l’esmorçar a una xurreria. Hi ha partits que oscil·len de les tres de la matinada fins a quarts d’onze del matí, i seguir les evolucions dels nostres equips preferits no és gens fàcil.

A Catalunya no hi ha una gran afició al rugbi, però és indubtable que l’afició a aquest esport està creixent força els darrers anys. Per això, i gràcies a una idea que em va donar en Quim Monzó mitjançant Twitter i ala col·laboració de molts rugbymen i rugbywomen que utilitzen aquesta xarxa social, he pogut elaborar un petit llistat de locals on seguir les evolucions de la Copa del Món de rugbi.

Anem a pams. Tradicionalment, els amants de la pilota oval hem anat als típics Pubs irlandesos, ja que l’ambient que s’hi respira és el més proper a un partit de debò. Però si realment voleu gaudir del rugbi amb gent experta i enamorada d’aquest esport, deixeu-me recomanar-vos que acudiu al Clubhouse de l’equip de rugbi més proper a casa vostre. Per exemple, als Clubhouse de la Santboiana, Enginyers de Poble Nou o Cornellà s’ofereixen els partits. Pel que fa a la resta d’equips catalans, us recomano que us hi poseu en contacte i aneu a gaudir amb ells/es dels partits de la Copa del Món. Us asseguro que us acolliran amb els braços oberts i estaran encantats d’explicar-vos qualsevol incidència o acció que no enteneu.

Però si preferiu anar a un Pub o taverna per fer el seguiment de la Copa del Món, us deixo un seguit de llocs que conec (tots de Barcelona, la meva ciutat), i molts altres que els amics m’han suggerit via Twitter, on podreu seguir les evolucions de la vostra selecció preferida:

 • Michael Collins: el preferit de la Penya Avant. Plaça Sagrada Família, 4, Barcelona – 934 594 626.
 • George Payne: el pub més gran del sud d’Europa. Plaça Urquinaona, 5, Barcelona – 934 815 294.
 • Kitty’s: un dels preferits de la colònia irlandesa. C/ NAU SANTA MARIA, 5, Barcelona – 932 803 675.
 • Flaherty’s: al capdavall de la Rambla, trobareu molts britànics. Plaça de Joaquim Xirau, Barcelona – 934 126 263.
 • Cheer’s: Al bell mig de la Rambla. C/ Boqueria, 11, Barcelona – 934 126 806.
 • Ryan’s: A prop de Plaça Sant Jaume.  Barcelona, Gòtic, Paradís, 4.
 • Glasgow: Un pub escocès. Imprescindible si animeu el XV del Card. Avinguda Icària 164 (Centre de la Vila) – 932 241 317.

De qualsevol manera, no conec tots els pubs de Barcelona i rodalia. Podeu trobar-ne més si feu un cerca senzilla a Google o el vostre cercador preferit.

Passem a les indicacions dels amics i amigues ruggers:

 • Café de Nit. Figueres. Plaça Del Sol, 2. Tel: 972671827 (recomanat per en  Jaume Mesas).
 • Tasca Esconxuro. Girona. Anselm Clavé, 24. (recomanat per la Maite Nogué).
 • La Taverna dels Predicadors. Manresa. Predicadors, 5.Tel:  93 875 19 09. (recomanat per en Marc Oliveras).
 • O’Driscoll’s Rugby Tavern. Cambrils. Avinguda Diputació de Vilafortuny, 35.  (recomanat per en Miquel Bonet).

Si voleu afegir més locals a aquest llistat (absolutament incomplert) els vostres comentaris seran més que benvinguts! Moltes gràcies!

Per últim, us animo a que seguiu enganxats a la febre del rugbi un cop passat el mundial. Si realment us agrada aquest esport, aprofiteu els partits de l’equip o club més proper a casa vostre (o que us agradi més) i aneu a veure un partit. Us asseguro que us passareu una bona estona. Si voleu el llistat de clubs de rugbi catalans, podeu punxar aquí! I per rematar la feina, no deixeu passar l’ocasió de fer un tercer temps amb els/les jugadors/es. En pocs esports podreu prendre una cervesa o un refresc i mantenir una conversa amable amb les jugadors d’un i altre equip . És un espectacle que val la pena!

8 comentaris

 • jose gamez

  12/09/2011 21:11

  home, jo la veritat tinc sort de tenir la meva parabolica apuntada al eurobird 28º i pertant puc mirar tots els partits a casa. però per afegir un local més d’aquests “guiris” aquí a prop on jo visc a la barceloneta hi ha “the fastnet irish bar” , passeig joan de borbó,22 barcelona 932953005. allà veuen els partits de rugbi i d’altres com la lliga anglesa. el que no puc entendre com és que tots aques locals poden instal.lar-se les seves antenes i tenir un decodificador “sky” i si ho fa un negoci”local” et poden fotre una multa per allò dels drets televisius? que els anglesos poden veure la seva televisó (publicament) i tu no puguis fer-ho. ja sé que aquest typus de preguntes no es responen mai però algú a pensat en això?

 • Ferran Vital

  12/09/2011 22:21

  Moltes gràcies pel teu comentari, Jose! Queda apuntat aquest local de la Barceloneta!

  Molt interessant la dada que apuntes, però desconec al 100% si aquests locals paguen algun cànon o quota…

  Merci!

 • jose gamez

  12/09/2011 22:44

  perdona ferran, però no me n’havia adonat però és que tinc un bloc amb el mateix nom que el teu. et juro que no en sabia res quan li vaig triar el nom. de totes maneres no pateixis que el meu no té fins comercials ni de fer seguidors, ho faig per poguer practicar una mica el meu català. un salut !!

  http://bit.ly/f0n43E

 • Ferran Vital

  12/09/2011 23:03

  Hahaha! No pateixis, home!
  Aquest blog no té cap finalitat lucrativa més enllà de fer una mica més visible el rugbi a la nostra societat. De qualsevol manera, ja havien existit blogs i espais web amb el nom “rugby català.org” o similars… Per això jo vaig titular a aquest com a Ruc-bi català, per què sóc una mica ruc i per què m’agraden tant el XV com el XIII (i per això em considero “bi”).

  Salut i rugbi (o ruc-bi!)

 • XAC

  13/09/2011 13:01

  Sobre les teles. En principi les teles de pagament s’han de veure en el pais on emeten. El telespectador ha de tenir un compte on se li faci el càrrec i se li dóna el descodificador. Aquests establiments deuen tenir un c/c al seu país i van portar el descodificador cap a BCN. En teoria podria fer-ho tothom. Només cal tenir un c/c al pais de la tele.

 • XAC

  13/09/2011 13:04

  Per poder veure teles de pagament d’altres països has de tenir-hi un c/c (al pais d’origen)on et facin el càrrec. Pagues el descodificador, te’l portes cap a BCN i ja està.

 • Ferran Vital

  13/09/2011 14:44

  Mil gràcies per l’aclariment, XAC! Ara ja s’entén com funcionen molts Pubs i tavernes…

 • Edu Martin-Borregon

  14/10/2011 17:46

  A Terrassa veurem els carboners veurem el Gal·les-França a la Taverneta “El Alamo” (av Àngel Sallent 112). Demà confirmo si també veurem l’altre semifinal i la final des d’allà.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús