Tercera Catalana, temporada 2011-2012

Un temps després de la publicació dels calendaris de Primera i Segona divisió catalanes, aquests dies s’ha anat definint i organitzant la Tercera Catalana de la propera temporada.

FCR.jpg

La FCR ja ha encetat el sistema de competició de la Tercera Catalana d'enguany.

A priori, tal com vam anunciar en aquest blog, es va parlar de l’opció de fer dos grups d’acord als criteris geogràfics o fins i tot la creació d’una quarta divisió catalana amb l’excedent de clubs existents per aquesta nova temporada. Finalment s’ha arribat a l’acord de com quedarà organitzada aquesta categoria.

Enguany la Tercera catalana tindrà ni més ni menys que disset equips en competició, que s’enfrontarà entre si en una lligueta d’una sola volta (format Round Robin, en diuen). El primer classificat obtindrà l’ascens directe a Segona Catalana, mentre que la classificació final d’aquesta temporada servirà per determinar, l’any vinent, quins clubs jugaran a Tercera Catalana (la meitat alta de la classificació) i quins ho faran a la futura Quarta Catalana (de la meitat de la taula cap baix).

Entre aquests disset clubs destaca la presència d’equips que debuten per primer cop en competició oficial (benvinguts!) com ara el CE Arenys de Munt, el Rugby Sales Viladecans, el Santa Coloma de Gramenet (que jugarà combinat amb el Badalona) i sobretot, l’especial aparició de Los Taus d’Amposta-Terres del Ebre (quina il·lusió veure rodar l’oval pel sud!). Un parell de clubs celebren enguany la seva segona temporada oficial, com ara el RC Mataró, el SEL Vilanova o els amics dels Carboners de Terrassa.

Conjuntament als nouvinguts i als “rookies de segon any” destaquem la presència d’equips amb llarga tradició a aquesta categoria, que podem considerar com “clàssics”, com ara el Banyoles, el  Martorell o el Manresa, que de ben segur buscaran una plaça per la propera edició de la Tercera Catalana (i per què no?) somniar amb l’ascens a Segona.

Per últim, trobem un seguit de segons equips, els anomenats “B”, la funció dels quals és preparar a jugadors pels primers equips, formar i divertir a nous jugadors o esdevenir un retir daurat de velles glòries esportives. Tots els “B” són de la ciutat comtal i els seus voltants, entre els que destaca el retors d’un dels històrics, el Cornellà “B”, i l’aparició d’un segon equip del jove club de l‘ARPN. Per tancar els filials, trobem els “B” del Poble Nou-Enginyers, dels Gòtics, del Sitges, dels Químics i del CEU (aquests últims desprès de baixar de la segona catalana l’any passat).

8 comentaris

 • Jordi Anta

  20/09/2011 8:25

  El SEL Vilanova és el segon any que competeix de manera oficial.

  I pel que tinc entès, l’Arenys de Munt compte amb molta gent del Calella, que l’any passat va jugar a Tercera també.

  El Viladecans imagino que per fi ha aconseguit prou gent per poder competir com a club propi i no com a segon equips del Castelldefels.

 • Ferran Vital

  20/09/2011 14:31

  Gràcies per l’apunt, Jordi Anta!

  Qui ho havia de dir? Com ja fa uns quants anys que el SEL està en circulació el feia més vell, tu!

  De l’Arenys no entenc que vols dir, company!

  Gràcies per la info!

 • Jordi Anta

  21/09/2011 11:39

  L’any passat va competir el Calella (crec que també era debutant). Aquest any no ho farà i sembla ser que molts dels jugadors ho faran amb l’Arenys.

  Gràcies per informar també de 3ª catalana ;-)

 • Ferran Vital

  21/09/2011 14:38

  Correcte, Jordi!!

  El Calella i l’Arenys els vaig veure l’any passat en un triangular que van organitzar amb el meu club. EL Calella estava ple d’argentins que treballen al sector hoteler, crec recordar, i algun britànic… De l’arenys recordo que eren una colla amb molta empenta i una bona davantera.

  Una llàstima si el Calella desparaeix (no juga enguany…) contra més equips, millor!!

  I la Tercera Catalana també és rugbi català!! Mereix el seu espai, és uan divisió molt maca (de fet, molt possiblement enguany jo hi jugui un bon grapat de partits!)

  Salut i rugbi!!

 • Jordi Anta

  21/09/2011 15:08

  Doncs si hi jugues ja et saludaré el dia que ho facis contra el SEL Vilanova ;-)

 • Ferran Vital

  21/09/2011 16:52

  Molt bé, company!!

  De totes maneres, ja hem jugat una pila d’amistosos amb els amics del SEL!!! Un plaer i un honor jugar contra vosaltres, com de costum!

  Salut i rugbi!

 • Josep Benavent

  21/09/2011 19:17

  Enguany les Terres de l’Ebre debutem en tercera catalana.
  Tenim moltes ganes de jugar i esperem que la vostra visita al sud sigui el més bona posible.
  Salut i rugbi

 • Ferran Vital

  21/09/2011 19:30

  Hola Josep!!

  Moltes felicitats per crear un equip de rugbi a les Terres de l’Ebre, és una alegria enorme i serà fantàstic jugar amb (contra) vosaltres!

  Benvinguts i espero que tingeu una bona temporada a nivell esportiu, social i humà!

  Salut i rugbi!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús