Movember i el rugbi català

Ja estem de ple al mes de Movember. Movember (acrònim anglès dels mots November i Moustache) és un moviment nascut a Austràlia l’any 2003 que pretén donar visibilitat a les malalties masculines (amb especial atenció al càncer de pròstata, al càncer de testicle i les depressions) tot intentant promoure l’interès per la salut entre els homes i recaptar fons per la lluita contra el càncer i altres malalties. Durant tot el mes de novembre els homes participants es deixen créixer el bigoti (sovint ridícul) per cridar l’atenció d’amics, coneguts i familiars i donar visibilitat al màxim en la lluita per la prevenció del càncer i altres malalties.

movember.png Sovint els homes no som massa conscients de la importància de la nostra pròpia salut, i no som massa amics de visitar el metge ni adoptar uns hàbits de vida saludables fins que ens diagnostiquen una malaltia. Precisament aquesta iniciativa té com a objectiu que els homes ens sensibilitzem i siguem una mica més curosos amb la nostra pròpia salut.

Des d’un primer moment el moviment va comptar amb un gran suport popular. Artistes, actors i sobretot esportistes s’han anat afegint al moviment. De fet, és habitual veure molts bigotis al mes de novembre entre els jugadors de futbol australià i de rugbi australians, irlandesos o britànics. El rugbi, un esport molt sensible a les iniciatives socials, ha estat molt vinculat al moviment Movember des d’un bon començament, aconseguint recaptar importants sumes de diners destinats a investigació i lluita contra el càncer.

A casa nostre hi ha un bon número de clubs de rugbi que enguany s’han sumat a la iniciativa Movember: BUC, Carboners de Terrassa, CEU, RC Cornellà, RC Martorell, RC Mataró… a què espereu per fer créixer el vostre bigoti?

1 comentari

  • La Penya AVANT és solidaritza amb el MOVEMBER | AVANT

    15/11/2011 22:34

    […] AVANT ha afegit, temporalment, un mostatxo al seu escut per tal de solidaritzar-se amb el moviment MOVEMBER que pretén que la ciutadania tingui cura de les malalties […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús