Els estadis de la Copa del Món 2015

Tot just acabada la Copa del Món de rugbi de Nova Zelanda, els amants del rugbi ja pensem en la propera cita mundialista a Anglaterra, d’aquí a quatre anys. Per anar fent boca, podem anar repassant quins seran els escenaris a on els millors equips del món lluitaran per conquerir el Trofeu Webb Ellis, de moment en mans neozelandeses. La veritat és que els dotze estadis seleccionats fan molta patxoca:

 1. Wembley (Londres, 90.000 espectadors)
 2. Twickenham (Londres, 82.000 espectadors)
 3. Old  Trafford (Manchester, 76.212 espectadors)
 4. Millenium Stadium (Cardiff, 74.500 espectadors)
 5. Emirates Stadium (Londres, 60.335 espectadors)
 6. St James’ Park (Newcastle, 52.000 espectadors)
 7. Anfield Road (Liverpool, 38.300 espectadors)
 8. Elland Road (Leeds, 35.000 espectadors)
 9. St Mary’s Stadium (Southampton,  32.500 espectadors)
 10. Ricoh Arena (Coventry, 32.500 espectadors)
 11. Welford Road (Leicester, 30.000 espectadors)
 12. Kingsholm Stadium (Gloucester, 19.000 espectadors)

A priori, sobta que Cardiff (Gal·les) sigui seu d’una Copa del Món que es juga a Anglaterra. Tot té una explicació: les principals candidatures europees busquen el suport dels miners per organitzar la Copa del Món de rugbi, a canvi de disputar-hi alguns partits. Ja ho va fer França al 2007 i ho farà Anglaterra al 2015.

Segons sembla, tots els estadis seran seu de partits a la fase de grups. Els quarts de final es repartiran entre diverses seus: un partit a Twickenham, un altre a Wembley i els dos restants, al Millenium Stadium. Les semifinals es disputarien a Twickenham (tot i que es pensa que una semifinal pot jugar-se a Manchester, Wembley o Newcastle), i el partit pel tercer i quart lloc es celebraria al Emirates Stadium, l’estadi de l’Arsenal. Per últim, la gran final es jugaria a Twickenham, la catedral del rugbi anglès.

wembley rugby.jpg

Wembley, santuari del barcelonisme, es vestirà de llarg per hostatjar partits de la propera Copa del Món.

 

Us deixo amb un vídeo amb imatges dels estadis que acolliran la propera Copa del Món. Encara queden quatre llargs anys…

[youtube x1vGRgwo8HA&feature=related]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús