La nova llar del rugbi català

Fa uns dies la Federació Catalana de Rugbi va signar un conveni de col·laboració amb l’ajuntament de Terrassa per a la construcció de l’anhelat Centre de Tecnificació de rugbi a la ciutat egarenca. Aquesta iniciativa no és nova: ja fa temps que la FCR buscava terrenys on construir un espai per a la millora i tecnificació de jugadors, àrbitres i entrenadors amb l’objectiu de millorar el nivell del rugbi català. Fa uns anys es va parlar molt seriosament de l’opció Sant Cugat, per bé que el projecte no va arribar a bon port.

terrassa.png

L'alcalde de Terrassa, el socialista Pere Navarro, i el president de la FCR, el senyor Ignasi Planas.

El nou centre disposarà de una aula, sis vestidors, gimnàs, bar i un camp de gespa artificial, i allotjarà a la FCR i al club local, els Carboners de Terrassa, un club molt jove, actiu i amb molta empenta que està fent les coses realment bé per promocionar l’oval a la ciutat i al Vallès. Aquest camp, que estarà ubicat al barri de Les Fonts, serà inaugurat al llarg del proper 2013, per bé que també allotjarà a l’equip de futbol local del barri.

El muntant total de l’operació ronda el milió d’euros i serà sufragat pel consistori egarenc i per la Conselleria d’Esports de la Generalitat. Des d’un bon començament s’han escoltat veus a favor i en contra del projecte. Hi ha qui argumenta que l’elecció del barri de Les Fonts a Terrassa suposa un problema a l’hora d’apropar-se en transport públic, i que potser caldria haver ubicat el centre en una zona amb més afició per l’oval. ALtres veus reivindiquen tot el contrari, defensant l’obertura del rugbi a nous espais del país on arribar amb major cobertura i difondre al màxim aquest esport.

Ara s’obre un interrogant sobre el futur del camp municipal de la Foixarda com a “estadi nacional” de les diferents seleccions catalanes de rugbi. Malgrat que Catalunya ha jugat en diversos camps (Baldiri Aleu, Cornellà, L’Hospitalet…), el camp de la Foixarda sempre ha estat considerat la “seu no oficial”de la selecció catalana de rugbi. Esperem que aquest camp no es deixi perdre (ja sabem que l’Ajuntament de Barcelona mai ha mostrat especial interès pels camps de rugbi de la ciutat).

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús