Els nous fitxatges de la USAP

La USAP ja està treballant per millorar l’equip de cara a la propera temporada. A l’arribada del nou tècnic (el senyor Marc Delpoux) s’hi sumen un grapat de reforços que han de millorar el nivell d’una plantilla que ha estat rendint per sota de les seves possibilitats durant bona part de la temporada.

El primer problema que ha tingut la USAP aquesta temporada ha estat la seva davantera, incapaç de trencar les defenses rivals i hegemonitzar les fases estàtiques (melés, serveis de toc i melés espontànies). De la incapacitat de conquerir l’oval o de mantenir-lo en camp contrari s’han derivat bona part dels mals de l’equip, que ha notat en excés lesions puntuals d’alguns dels seus jugadors així com la retirada d’Álvarez-Kairelis, el gran segona línia argentí.

Per apuntalar la davantera els serveis tècnics de la USAP han llençat la casa per la finestra i han contractat en Sona Taumalolo, un pilar internacional per Tonga que ha estat jugant durant els darrers anys als Chiefs neozelandesos, un dels principals equips del Super15. Taumalolo ha d’apuntalar l’equip a les melés (molts parlen de que és el substitut natural de Freshwater) i formar una primera línia de por amb els catalans Guirado i Mas.

alisona-taumalolo-2011-9-9-7-10-52.jpg

En Taumalolo s'escapa de la pressió dels All Blacks durant la passada Copa del Món.

Els salts al serveis de toc i el recolzament en els punts de contacte han estat dos dels punts febles dels catalans al llarg de la temporada. Per corregir aquestes mancances el club ha contractat els serveis del internacional gal·lès Luke Charteris, que enguany acabava contracte amb els Newport Dragons.

Luke-Charteris_2654908.jpg

En Luke Charteris durant la passada edició de la Copa del Món.

Per acabar d’apuntalar i reforçar el paquet de davanters, la USAP ha realitzat un parell d’incorporacions de luxe a la seva tercera línia, enguany massa tova i discutida. L’internacional samoà Daniel Leo (fins aquest anys a les files del Bordeus) i sobretot el fitxatge de l’escocès Alsadir Strokosch (fins ara a les files del Gloucester i indiscutible al XV del card) han de millorar les prestacions dels terceres usapistes, homes com Tuilagi, Tonita o Chouly.

Alasdair-Strokosch-Scotland-2012_2718077.jpg

Alsadir Strokosch durant un partit del Sis Nacions.

El mig de melé de la USAP també despertava dubtes. La mala ratxa del català Cazenave i el mal estat de forma de David Melé havien mostrat les mancances d’un equip que necessitava aire fresc a la distribució i organització del joc. Precisament per això el club ha contractat l’irlandès Thomas O’Leary, internacional per Irlanda i fins ara jugador del potent Munster, que ha de servir de revulsiu als problemes de distribució en el joc usapista.

Jamie+Roberts+Tomas+O+Leary+Ireland+v+Wales+apDeR_TjrbHl.jpg

En Thomas O'Leary arriba per reorganitzar l'estructura de joc catalana.

També de Munster arriba el darrer fitxatge de la USAP fins al moment, el neozelandès Lifeimi Mafi, un jugador que pot ocupar els centres gràcies a la seva velocitat, placatge i habilitat en el joc a la mà. L’arribada de Mafi podria ser el recanvi natural d’en Maxime Mermoz, de qui s’especula que marxarà a un club més potent la propera temporada.

Munster-v-Ospreys-Lifemi-Mafi-Jonny-Vaughton_2150513.jpg

El neozelandès Mafi en una acció de joc amb el Munster.

4 comentaris

 • Sergi De La fuente

  21/02/2012 20:21

  Jo crec que em de para atenció amb en thomas O’Leary, es un jugador que pot aportar molt a un equip faltat de mitjos.

 • Ferran Vital

  27/02/2012 23:35

  Molt d’acord, Sergi!! O’Leary pot equilibrar un equip necessitat d’un timó que endreçi i canalitzi el joc usapista….

 • Bread of Heaven

  21/03/2012 13:26

  Doncs sembla ser que el senyor O’Leary ha fitxat pels Exiles (aka London Irish)

 • Ferran Vital

  21/03/2012 13:34

  Doncs no deixa de ser simptomàtic de la mala temporada de la USAP, massa periollosament abocada als llocs de descens. SI finalment baixem, veurem quin equip queda…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús