Els “bad boys” del rugbi: Gavin Henson

El Regne Unit en general té un seriós problema amb el comportament d’alguns dels seus esportistes més brillants. La premsa groga anglesa ha contribuït a riure-li les gràcies a esportistes d’un talent immens que s’han deixat perdre per culpa de les festes, els escàndols i massa sovint, l’alcohol. Sense anar més lluny, dos dels millors futbolistes britànics de tots els temps, George Best i Paul Gascoine, van deixar perdre bona part del seu talent malgastant els seus millors anys en festes i borratxeres.

El rugbi no és pas un excepció dins de l’esport britànic, i no són pocs els casos de jugadors o tècnics (tant de rugbi XV com de XIII o League) que han malgastat part del seu potencial esportiu per no seguir uns hàbits que es pressuposen en un esportista d’elit.

El cas del que avui volia parlar és el del jugador gal·lès Gavin Henson. En Henson és un noi de 30 anys, que juga d’utility back (pot jugar en diverses posicions a la línia de tres quarts) amb una qualitat immensa. Rapidesa, agilitat, força, potència, bon joc a la mà i un guant de seda al peu que van catapultar-lo a la titularitat i el lideratge dels Ospreys entre els anys 2003 i el 2010. Les seves bones actuacions amb el seu club li van obrir la porta de la selecció nacional, i amb els dragons va tocar la glòria al guanyar els Sis Nacions de 2005 i 2008 completant un Grand Slam. Més enllà del rugbi, Henson va tenir un fill amb la cantant Charlotte Church, una celebritat al Regne Unit (que fins i tot tenia un programa televisiu propi), a l’any 2007. Aquest fet va catapultar a la parella a la primera línia de foc mediàtica, de la que en Henson no ha volgut escapar mai.

Gavin Henson.jpg

Però el món del rugbi (i de l’esport en general) se li va quedar petit a en Gavin Henson. L’any 2009 va decidir penjar les botes de forma temporal per dedicar-se al món de la faràndula i de l’espectacle. El seu cos musculat i la seva popularitat li van obrir les portes de la televisió, com a actor de sèries televisives dels canals ITV1 o la BBC. Aquest fet li va valer fortes crítiques del món del rugbi, especialment important a Gal·les.

En una sortida cap endevant, en Henson va deicidir tornar a jugar a la primavera de 2010, en una aventura que el va portar a Londres (on va estar jugant un temps amb els Saracens) i a França, on va jugar unes setmanes amb el Toló. Cap de les dues experiències va ser satisfactòria i en Henson va tornar al seu Gal·les natal, per defensar la samarreta de l’etern rival d’Ospreys, els Cardiff Blues.

Si a nivell esportiu l’estrella de Henson s’ha anat apagant, la seva faceta mediàtica no ha fet més que créixer. En Henson va ocupar totes les portades del cor del país a la primavera de 2010 quan va anunciar el seu divorci de la cantant Charlotte Church tot just dos mesos després d’haver-se casat i amb qui havia tingut una segona filla poc temps abans. El solter Henson va convertir-se en objectiu de la premsa rosa, i ell va decidir aprofitar-ho tot buscant novia en una edició del reality televisiu The Bachelor, un programa on un grapat de noies es barallen per ser l’escollida d’un noi, preferentment guapo i/o famós, on va conèixer la seva actual parella.

Gavin-Henson-The-Bachelor-007.jpg

Henson i les seves amigues del rality "The Bachelor"

 

A més a més, en Gavin Henson havia estat detingut en diverses ocasions per la policia a causa de desordre públic (les seves monumentals festes són ben conegudes al llarg i ample del Regne Unit). La seva última malifeta, i que segurament li ha tancat la seva darrera oportunitat com a jugador, va ser emborratxar-se i muntar un bon escàndol en l’avió amb que tornava de Glasgow després d’una dura derrota del seu club al camp dels Warriors. La línea aèria (Flybe) li ha prohibit l’entrada als seus avions en els propers sis mesos, i el seu club, els Cardiff Blues, li van aplicar una multa exemplar, a més d’ensenyar-li la porta de sortida del club, que segurament traspassarà en els propers mesos.

En definitiva, els cas de Gavin Henson és un típic cas d’esportista britànic desaprofitat, que s’ha guanyat la desaprovació del món del rugbi en general i que ha deixat perdre el seu enorme talent al no tenir prou seny com per redirigir la seva carrera. Henson no tornarà a vestir la samarreta de Gal·les (de fet, ja no va ser convocat ni per la Copa del Món de Nova Zelanda ni pel passat Sis Nacions), i segurament tampoc trobarà un club de primer nivell que aposti per ell. Per desgràcia, ell ja fa molts anys que va deixar de fer-ho.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús