BUC i Sant Cugat ja són equips de Divisió d’Honor “B”

Objectiu realitzat. Missió acomplerta. Els dos equips catalans amb opció d’ascens a Divisió d’Honor “B” (Sant Cugat i BUC) ja són equips de la categoria de plata. El camí de l’ascens no ha estat gens fàcil per a cap dels dos clubs, ja que primer se les han hagut de veure en una Primera Nacional molt complicada, amb un Ponent excel·lent i pletòric que ha venut molt cara la seva pell a la fase regular.

Un cop assegurades les dues primeres places que permeten disputar els play-off d’ascens, tots dos clubs han hagut d’anar a una segona eliminatòria de repesca després de perdre contra el Universidad de Granada (cas del Sant Cugat) i el Universidade da Coruña (en el cas del BUC). Curiosament en tots dos casos els equips catalans van perdre l’eliminatòria per un sol punt en el resultat global. Però els dos equips catalans van ser capaços de sobreposar-se a aquest gerro d’aigua freda i aprofitar l’eliminatòria de repesca per assolir el tant anhelat ascens de categoria.

El Sant Cugat se les va veure amb els asturians del Belenos Rugby Club a l’eliminatòria de repesca, que aquest cop si van poder superar. El Sant Cugat afrontarà la seva primera temporada entre els millors equips de l’estat espanyol, gràcies al creixement exponencial del nivell de joc de l’equip i l’enorme progressió dels seus jugadors en els darrers anys. No debades, a Sant Cugat es treballa molt i molt bé l’escola de rugbi i en la formació de nous jugadors a nivell esportiu i humà. Sense anar més lluny, només cal veure un partit dels seus equips base (bé siguin cadets, infantils, juvenils o Sub23) per adonar-se del segell inconfusible del club del Vallés, un exemple a seguir pels clubs catalans amb creixement potencial.

L’altre equip català, el BUC, va superar als sempre complicats bascos del Zarautz en la seva eliminatòria de repesca. Els Bucaners tornen a la divisió de plata del rugbi estatal després d’una temporada “a l’infern” de Primera Nacional. El BUC, fundat al 1929, és un dels quatre clubs històrics de Catalunya (els altres històrics són la Santboiana, la secció de rugbi del FC Barcelona i el Cornellà) i un dels equips amb més història i èxits del principat. El BUC sempre s’havia caracteritzat per un estil de joc dinàmic, alegre i ofensiu, molt ràpid, àgil i agradable per a l’espectador i els rivals. Al llarg de l’any els Bucaners han anat de menys a més i retornen a Divisió d’Honor “B” per la porta gran, desprès que tot just fa un parell de temporades l’equip patís per presentar XV homes al camp i amb divisions entre jugadors, tècnics i l’antiga presidència del club. Enguany els Bucaners han demostrat la seva gran capacitat de regeneració social i esportiva, retornant al lloc que per història li correspon.

Buc vs Barça.jpg

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús