Leinster torna a guanyar la Heineken Cup

El conjunt de la província irlandesa de Leinster va fer història el cap de setmana passat al imposar-se clarament als seus veïns de l’Ulster (42 a 14) en la final de la Heineken Cup (nom comercial de la Copa d’Europa de rugbi) a l’estadi de Twickenham, tradicional santuari del rugbi anglès.

leinsterWinHcup12_large.jpg
La final va ser una festa esportiva i cívica, on més de vuitanta mil persones van gaudir de la festa del rugbi europeu en un ambient relaxat, amb dues aficiona barrejades que feien onejar indistintament, les banderes de les províncies de Leinster i l’Ulster, però també tricolors republicanes i banderes unionistes sense que hi hagués cap incident remarcable.

En l’aspecte purament esportiu, el partit no va tenir color, i el conjunt capitanejat de Brian O’Driscoll, Cian Healy i Jonathan Sexton no van deixar cap opció de victòria a l’equip revelació de la temporada, els irlandesos de l’Ulster. Amb un joc elèctric i brillant, i la tradicional aposta ofensiva del conjunt de Dublín, els homes de la “blue army” van fer-se amb el control de la possessió, del territori i del tempo del partit, castigant a la bona defensa de l’Ulster en les fases estàtiques i trencant els seus sistemes defensius en les fases de joc obert o dinàmiques. Us deixo amb un vídeo de les millors jugades del partit:

[youtube 8vQwqV2RgcY]

Amb la victòria a la màxima competició continental, els de Dublín es converteixen el el segon equip europeu capaç de guanyar la competició dos anys seguits (després que els Leicester Tigers ho fessin els anys 2001 i 2002)i es consolida a l’elit del rugbi europeu amb tres títols continentals, a només un del totpoderós Toulouse, i sumant-ne un de més que el Munster, els grans rivals del conjunt de la capital d’Irlanda.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús