Els grups de la Heineken Cup 2012/13

Ja tenim els grups de la propera edició de la Copa d’Europa de rugbi. Com de costum, hi hauran sis grups de quatre equips cadascun, dels que passaran a quarts de final els sis campions de grup i els dos millors segons classificats de tots sis grups. Els quatre equips classificats per a quarts de final amb millors resultats en aquesta fase prèvia són els que disputaran el partit de quarts de final com a locals, amb el factor camp a favor. Enguany la Heineken Cup es presenta més competitiva que mai, amb més de dotze dels vint equips que la disputaran amb opcions de classificar-se pels quarts de final i aspirar a la victòria final.

Heineken_Cup_web.jpg

Al Grup 1 hi trobem les esquadres d’Edimburg (equip revelació de la passada temporada, al arribar a les semifinals de la competició), els vells però sempre perillosos cérvols de Munster, els parisencs del Racing Metro i els Saracens, campions de la Premier fa un parell de temporades. A priori el grup es presenta molt obert, amb quatre equips molt igualats que lluitaran per obtenir una plaça als quarts de final.

Al Grup 2 hi trobem el totpoderós Stade Toulousain (campió del Top14 francès), els sempre durs Leicester Tigers, els Ospreys de Swansea (actuals campions de la Lliga Celta) i els italians de la Benetton de Treviso. A priori els de Tolosa de Llenguadoc surten com el rival a batre, però un seguit de temporades irregulars a Europa li donen força opcions als sempre difícils Leicester Tigers i als sorprenents Ospreys gal·lesos.

El Grup 3 està integrat per les esquadres de Harlequins, Biarritz, Connacht i els desconeguts Zebre italians (club amb base a Parma que reemplacen als també italians de l’Aironi). A priori, els Harlequins (campions de la Premier anglesa) no haurien de patir per derrotar a la resta d’equips, per bé que els bascos de Biarritz poden tenir algunes opcions de classificar-se.

El Grup 4 és considerat per a molts analistes com el “grup de la mort”, amb tres equips de potencial molt similar (Northampton Saints, Ulster i Castres) i un darrer equip que pot donar un disgust a qualsevol dels altres grans, els Glasgow Warriors.

 

Heineken-Cup-Launch---Car-006.jpg

El campió actual (i de fa dues temporades), el Leinster irlandès, defensarà títol encapçalant el Grup 5, amb la clara intenció d’allargar la seva dictadura sobre els altres clubs del continent. La resta d’equips del seu grup intentar frenar els de Dublín, per bé que a priori ni els Scarlets gal·Lesos ni els Exeter anglesos haurien de representar cap gran problema pels defensor del títol. Potser els francesos del Clarmont són l’únic equip que pot fer cert mal a la “blue army” especialment al partit que juguin com a locals.

Per últim, el Grup 6 sembla una mica més descafeïnat que la resta. Els multimilionaris de Toló surten com els grans candidats a quedar campions d’aquest grups que comparteixen amb equips de menor entitat com els Sale Sharks anglesos o el Montpeller occità. A priori, l’alternativa als milionaris de la costa blava ha de ser el conjunt dels Cardiff Blues, un equip amb gran qualitat als tres quarts però massa irregulars al llarg de les temporades, que sempre se’ls acaben fent massa llargues.

Etiquetes

2 comentaris

 • Sir William Temple

  16/06/2012 18:11

  Jo crec que si el Tobias Botes té clar que juga a rugbi i no a futbol el Benetton de Treviso podria guanyar.

 • Ferran Vital

  17/06/2012 18:09

  Molt bona, Sir William!!

  Penso que en Nigel Owens va encarregar-se de recordar-li que no juga a futbol…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús