És el rugbi modern massa perillós?

Fa un parell d’anys la BBC gal·lesa va elaborar un reportatge sobre la perillositat del rugbi modern, professionalitzat i en ocasions massa directe, on sovint prima la capacitat física dels jugadors per sobre de les habilitats tècniques. A més, el número de lesions serioses ha anat creixent de forma progessiva durant les darreres dècades, coincidint amb la professionalització d’aquest esport.

[youtube RIc80k1TxiY&feature=g-like]

El reportatge exposa alguns continguts amb els que no estic d’acord, però penso fa esment d’un tema que em sembla molt important, l’excessiva duresa que mostren molts jugadors (sobretot davanters) en les fases estàtiques del joc, especialment als agrupaments (melés espontànies o rucks, essencialment). En més d’una ocasió el jugador defensor busca netejar l’agrupació rival tot etzibant forts cops als rivals que poden comportar lesions serioses, cas especialment flagrant quan la conquesta de la pilota és impossible. La permissivitat arbitral (molts cops aquestes jugades no són sancionades, o com a molt castigades amb 10 minuts en el sin bin) clama al cel, i potser seria interessant que la IRB modifiqués alguna de les lleis que regulen aquestes accions del joc, ja que no podem deixar perdre els valors que ens fan ser un esport diferent, i la cavallerositat i el fair-play són un dels pilars bàsics de la nostra filosofia de joc, de la nostra manera d’entendre el món.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús