Els Senglars del Ripollès, un nou equip de rugbi català

Durant els darrers mesos s’ha anat formant un nou equip de rugbi al Ripollès (tal com explicava aquest reportatge de l’Arnau Urgell al diari El Ripollèsinfo), una comarca amb poca tradició oval. Nascuts de la iniciativa d’un grup d’entusiastes d’aquest esport, tenen com objectiu disputar les competicions federades la propera temporada. Sempre és bo que neixin nous clubs de rugbi, especialment si aquests sorgeixen en àmbits geogràfics fins ara inèdits en la història del rugbi català. De fet, un objectiu de la Federació i de tot el rugbi català hauria de ser intentar que el 75% de les poblacions -capitals de comarca o no- de més de 10.000 habitants tinguessin un club de rugbi que els representés.

senglars ripollès.jpeg

El nou club té el nom de Senglars del Ripollès Rugbi Club (no confondre amb uns altres il·lustres senglars, els de Torroella), i disposa d’una vintena d’efectius que efectua entrenaments de manera regular a l’estadi municipal de Ripoll. Tant de bon aquest club tingui una vida ben llarga i exitosa, seguint l’exemple de clubs amb menys de cinc ans de vida i molt ben arrelats socialment a les seves poblacions, com ara els amics de Mataró, de Manresa, els i les Carboners de Terrassa o els Taus d’Amposta. Malauradament, durant aquests anys també han desaparegut diversos equips, com ara els Bandolers de Santa Coloma de Farners, el Calella o l’Arenys de Munt (per bé que aquest darrer club encara entrena de forma regular i potser el veiem tornar a competir de forma oficial als campionats de casa nostre), als que cal sumar la desaparició, aquest any, d’alguns sènior “B”, com és el cas del Sitges “B”, ARPN “B” i Cornellà “B”.

 

4 comentaris

 • Josep Benavent

  07/02/2013 22:05

  Des de les Terres de l’Ebre donar la benvinguda aquest nou club (deixem així de ser el novato, hehe). Com dius tu Ferran, sempre es una bona notícia que apareguin clubs de rugbi. Salut, força i rugbi

 • XV Matusalem

  16/02/2013 11:27

  Des de Sant Cugat el veterans del CRSC i en representació del club, us donem la benvinguda. A veure si engresqueu als més vells i feu un equip de veterans!
  Salut, força i rugbi.

 • Narcís Ribot

  10/05/2013 8:15

  Els Monstres de Banyoles estem molt contents de participar en el primer partit a Ripoll dels Senglars. Salut i rugbi

 • Narcís Ribot

  10/03/2014 9:29

  Bon dia Semglars,
  Us seguim atentament a través de rugbycat.cat i us voldríem convidar a jugar a Banyoles un amistós de tornada. Els dies 10 i 17 de maig podríen anar bé per anar preparant el rugbi rock de torroelle ón sembla que també ens trobarem. Per aquests dies de maig també hem convidat l’Anoi Rugby que ha començat aquest any. A veure què podem fer
  Salutacions cordials

  Narcís Ribot
  Delegat Banyoles RC

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús