British&Irish Lions, gira del 125è aniversari

El tècnic Warren Gatland ja ha fet pública la llista de jugadors que integraran els British&Irish Lions de cara a la gira australiana que començarà el mes vinent. Com molts ja sabeu, els Lions són un equip format per jugadors de les Home Unions (és a dir, Anglaterra, Gal·les, Irlanda i Escòcia) que realitzen gires a l’hemisferi sud des de 1888, és a dir, fa 125 anys.

Actualment els Lions només són convocats cada quatre anys i formar part dels escollits és un dels màxims honors que hi ha al món oval. A més a més, la rivalitat dels equips del sud amb els Lions és enorme, ja que en joc hi ha l’honor i l’orgull del rugbi europeu –per bé que sense jugadors francesos i italians- contra les grans potències del sud.

images.jpg

Com dèiem, enguany es compleixen 125 anys de la primera gira dels Lions a Nova Zelanda i Austràlia, i per tant la gira que començarà aquest proper mes de juny esdevindrà molt especial. Els Lions se les veuran amb les cinc franquícies australianes del Super Rugby (Western Force, Queensland Reds, Waratahs, Brumbies i Rebels) i amb una selecció de l’estat de Queensland abans d’iniciar una sèrie de tres partits contra els Wallabies.

La convocatòria del tècnic Warren Gatland no ha estat exempta de polèmica. La pressió mediàtica i popular per tal d’incloure el llegendari Wilkinson a l’equip dels Lions (ja havia realitzat dues gires defensant el vermell) van propiciar que el tècnic oferís a l’obertura anglès la possibilitat de formar part de la llista de convocats, segons informava el diari The Guardian i la BBC. Però el veterà jugador anglès va declinar aquesta possibilitat al·legant esgotament físic i mental i un necessari temps de recuperació per superar unes molèsties musculars que està arrossegant aquest final de temporada.

La llista definitiva és una verdadera selecció de primer nivell, capaç de plantar cara als equips australians i a la seva selecció nacional amb garanties d’èxit. El capità serà el gal·lès Sam Warbuton, que als seus 24 anys es converteix en el capità més jove de la història dels llegendaris British&Irish Lions. La llista de 37 homes -amb forta presència anglesa, amb deu homes, i sobretot gal·lesa, amb quinze- la formen els següents jugadors:

 • Talonadors: Hartley (ENG), Hibbard (WAL) i Tom Youngs (ENG).
 • Pilars: Dan Cole (ENG), Cian Healy (IRE), Jenkins (WAL), Adam Jones (WAL), Stevens (ENG) i Vunipola (ENG).
 • Segona línia: Evans (WAL), Gray (SCO), Alun Wyn Jones (WAL), Paul O’Connell (IRE) i Geoff Parling (ENG).
 • Tercera línia: Tom Croft (ENG), Dan Lydiate (WAL), Sean O’Brian (IRE), Tipuric (WAL), Warbuton (WAL), Heaslip (IRE) i Faletau (WAL).
 • Mig de melé: Coonor Murray (IRE), Mike Phillips (WAL) i Ben Youngs (ENG).
 • Mig d’obertura: Owen Farrell (ENG) i Jonathan Sexton (IRE).
 • Centres: Jonathan Davies (WAL), Brian O’Driscoll (IRE), Jamie Roberts (WAL) i Manu Tuilagi (ENG).
 • Alers: Bowe (IRE), Cuthbert (WAL), Maitland (SCO) i North (WAL).
 • Darrers: Leigh Halfpenny (WAL), Hogg (SCO) i Kearney (IRE).

La col·lecció de noms és espectacular, amb una mitjana d’edat molt jove i acompanyada d’un fort accent gal·lès. La darrera gira a Austràlia (l’any 2001) va acabar amb un parcial favorable als Wallabies per dues victòries a una, però el global històric de partits entre Wallabies i Lions és favorable als europeus, amb un 75% de victòries. Percentatge que de ben segur voldran mantenir els joves homes de Gatland. De fet, estic segur que no veurem el XV de gala fins els primer i el tercer partit contra els australians.

rfu-116791.jpg

Tercer Temps

Com que cada aficionat té el seu XV ideal,i ja sabeu que m’agrada jugar i fer alineacions, jo ja he pensat el meu equip ideal (obert a suggerències, és clar): 1-Adam Jones, 2-Hartley, 3-Cian Healy; 4-O’Connel, 5-Parling; 6-O’Brian, 7-Warbuton, 8-Heaslip; 9-Ben Youngs; 10-Farrell; 11- Maitland, 12-Davies, 13-O’Driscoll, 14-North, 15-Halfpenny. Què us sembla?

2 comentaris

 • Ricard Valls

  07/05/2013 18:34

  1-Healy 2-Hibbard 3-Dan Cole
  4-Gray 5-O’Connel
  6-Warburton 7-Croft
  8-Heaslip

  9-Philips
  10-Sexton
  11-Mitland 12-Davies
  13-Tuilagi 14-Bowe
  15-Stuart Hogg

 • Ferran Vital

  11/05/2013 8:23

  Molt bona, Ricard! Sexton, Davies, Tuilagi… interessant!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús