Tordera i Anoia, nous clubs de rugbi catalans

Amb la temporada 2013-14 a punt de començar a totes les categories del rugbi català, podem anunciar amb orgull que l’afició pel rugbi està creixent arreu de Catalunya, omplint espais buits al mapa del Principat on fins a la data no hi havia clubs de rugbi locals que exercissin de motor de divulgació rugbístic i punt de trobada dels aficionats de la pilota ovalada.

Si enguany celebrem el debut oficial del Ripollès RC aquest any també podem incloure, amb molt d’orgull, el naixement i la posada en marxa de dos nous clubs a zones on fins ara no hi havia cap club que exercís de far pels aficionats al rugbi de les seves localitats: parlem del Tordera Rugbi Club i l’Anoia Rugby Club.

Tordera.jpg

Tots dos equips es troben en fase de creixement, captant nous jugadors i aficionats de totes les edats i omplint de rugbi les seves respectives zones d’influència. De fet, el Tordera ja disposa d’equips inferiors -i fins i tot ja ha celebrat la seva primera trobada d’escoles de rugbi a la vila de Tordera- i entrena regularment totes les categories des de sub-10 fins als sèniors i veterans.

Per la seva banda, l’Anoia Rugby Club aglutina diversa gent de la comarca i entrena regularment a la ciutat d’Igualada i a la vila d’Òdena. De fet, alguns dels seus jugadors sènior ja han disputat alguns partits amistosos amb l’equip dels Centaures de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

anoia.jpg

Jugadors de l'Anoia durant un entrenament.

Sempre és un plaer veure que el rugbi a poc a poc va guanyant nous espais i va consolidant la seva presència arreu de Catalunya. De fet, opino que hauríem d’intentar disposar d’un club a cada nucli de població superior als 10.000 habitants, i mirar d’expandir l’esport oval a zones amb poca presència com les terres de Ponent, on ja fa molts anys que l’INEF Lleida exerceix d’únic representant de tota la província.

PS: Si mai us interessa el rugbi i no esteu vinculats a cap club, no dubteu en posar-vos en contacte amb el club més proper, on sereu més que benvinguts. Al rugbi sempre hi cal gent, per jugar, per ajudar o per divertir-se, independentment del nivell físic, l’edat o el sexe.

 

6 comentaris

 • Cuarto Try

  07/10/2013 17:16

  Que bones escoles de rugbi hi ha a Catalunya ! Sobretot, a Barcelona, a mi m’agrada molt l’escola de La Santboiana. Després curiosament vénen les escampades escoles de Madrid, Valladolid i Lleó, al meu entendre. A València, havent-hi un munt de clubs, només podem considerar una veritable escola de rugbi al CAU i això gracies al desvetllament permanent de Toni Gimeno , que malgrat la seva malaltia i el seu treball , està sempre preparat per parlar-li a cada equip de cada categoria, fins i tot el femení, en el llenguatge que cadascú necessita. Què seria del CAU sense Toni Gimeno ..?

 • Ferran Vital

  07/10/2013 22:16

  Moltes gràcies, Cuarto Try!

  Però no estic massa d’acord amb el tema formatiu a València. Evidentment que en Toni Gimeno -mestre de mestres i de les persones que més i millor ha treballat durant molts anys pel nostre esport al Túria- ha creat una gran escola al CAU, però crec que molts clubs al sud de la Sénia han treballat i segueixen treballant la seva base amb tota la passió del món. El País Valencià ha estat sempre terra de bon rugbi, i de fet els darrers tres anys els resultats del rugbi valencià, en general, no han fet més que millorar.

  Gràcies pel comentari i fins aviat!

 • universitaris

  08/10/2013 8:55

  Per desgracia, s’han carregant el rugy XV universitari que era una bona font de difusió i una escola de nous jugadors federats. Sense un campionat universitari de Catalunya de rugby XV arrivaran menys jugadors als equips seniors de catalunya i és crearan menys clubs ja que molts clubs federats han sortit del món universitari.

 • Jordi Israel Mata

  08/10/2013 17:30

  Anem a vorer…cuarto Try… El CAU té una magnífica escola… Per com pots dir que és l’única veritable escola quan al País valencià tenim tantes veritables escoles de rugbi? En què bases el dir que és la veritable? En els resultats?En nombre de jugadors? En historia?. Les escoles estan per formar, aprendre, educar en valors (per cert col·laborant amb certes empreses lligades a l’extrema dreta mal anem)… El Tecnidex té una escola enorme… El treball de Paco Soler impagable…com el de Toni Gimeno…però també el de Tomàs Pardo a Alzira…l’escola del Montcada la coneixes? impressionant el treball…. El Tatami sempre esta ahí amb José Cuesta actualment com entrenador…Jorge Diego (Pantera) amb les abelles, Tomas Pardo a Alzira, tanta gent que hi tenim per sort… Per a mi la veritable escola de rugbi és la que treballa l’esport en si i els valors que d’ell es poden traure i en aquest sentit tots els clubs del País Valencià fan un treball impagable per a la nostra societat…
  El tema final és el de la fragilitat dels nostres clubs que depenen en gran part del grandíssim treball que fan unes molt poques persones… Encara que això afortunadament està cannat viant pense jo… Espere que algun dia la societat puga tornar encara que siga en algun homenatge a aquells clubs i persones que tant han treballat pel nostre esport… Un dels valors que mes s’ensenya al nostre esport i s’aprèn és ser humil… Un abraç i visca el rugbi

 • Narcís Ribot

  09/10/2013 7:54

  Donem la nostra més cordial benvinguda als nous clubs i ens posem a la seva disposició per fer un amistós a casa seva o a la nostra!

 • Narcís Ribot

  09/10/2013 7:55

  Banyoles Rugbi Club

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús