Un tweet de reflexió

Hi ha certa polèmica a la xarxa perquè la jornada de reflexió no s’ha respectat al Twitter i força piulaires han demanat el vot per diverses forces polítiques. Però, ¿té sentit mantenir avui en dia el concepte de “jornada de reflexió”? ¿L’obligació de no demanar el vot per cap formació s’ha d’estendre també a les xarxes socials? ¿No caldria reformular el concepte per incloure les noves formes de comunicació social? I, en resum, ¿seria possible que les eleccions deixessin de ser un període d’excepció democràtica? Les limitacions en la llibertat d’expressió, les quotes, la vigilància sectària…no són els millors aliats d’un sistema polític que no està per massa alegries.

Etiquetes

5 comentaris

 • Tweets that mention Un tweet de reflexió – Ara.cat via — Topsy.com

  28/11/2010 1:41

  […] This post was mentioned on Twitter by Jordi Torallas, atc. atc said: Un tweet de reflexió – Ara.cat http://t.co/7V3hwaf via @diariARA […]

 • http://twitter.com/josepmramonjoan

  28/11/2010 13:48

  Cert, però tot costa molt de canviar. S’anomena INMOVILISME i és el que uns quants fan per ser “imprescindibles”
  Has vist Islàndia, repensar-ho tot, bona estratègia.

 • Anna Rosa Pujol

  28/11/2010 18:52

  De fet en la mateixa línea aquí està prohibit publicar les enquestes a partir de cinc dies abans de les eleccions i en canvi s’han pogut seguir l’evolució de les enquestes fins aquesta mateixa nit en línea a través de la web del periòdic d’Andorra. És francament absurd, com sempre la realitat va molt per davant de les lleis.

 • Jordi Escofet

  28/11/2010 20:40

  Totalment d’acord amb les preguntes que planteges Guillem. L’explosió d’internet i les xarxes socials han deixat obsoletes normes com la jornada de reflexió. Dubto que Rubalcaba tingui prou mitjans i força moral per sancionar els missatges que entre ahir i avui s’han penjat al Facebook i d’altres xarxes socials. En aquesta campanya s’ha vist, més que mai, l’abisme que hi ha entre la informació dels blocs electorals i la que ha corregut per la xarxa aquests dies. Espero que els organismes corresponents (CAC, Junta Electoral…) iniciïn la seva reflexió particular a partir d’avui ;)

 • Joan Pallàs

  28/11/2012 13:52

  El problema no és a internet, és per l’ús fraudulent que en facin els partits i candidats demanant el vot, difamant o denunciant sense proves als contraris (com va fer C’s amb el cas de la manifestació fantasma de LV). Si ho fa la gent, no passa de conversa de carrer ampliada que és ben lícita, ni es pot controlar. Però hi ha hagut molts altres incompliments o actuacions els dies 24 i 25, que buscaven influir en els resultats. Vaig llistar al Twitter sota l’etiqueta #incidencia25N els que vaig constatar. Són els següents:

  Inventari #incidencia25N per si s’escau denunciar i que no quedi en una nova teoria conspiratòria

  #incidencia25N 1- Algunes zones de la Garrotxa sense llum provoquen greus dificultats per votar
  #incidencia25N 2- importació de nombrosos interventors del PP d’altres bandes de l’estat
  #incidencia25N 3- ensobrat previ amb paperetes PP en diversos col·legis per “facilitar” el vot o ocasionar-ne de nuls
  #incidencia25N 4- Candidat PP Santi Rodríguez fent tuits referint-se a les eleccions durant el 25N
  #incidencia25N 5- aparició en alguns col·legis de paperetes d’altres convocatòries que ocasionen anulació de vots
  #incidencia25N 6- Convocatòria mani recolza-Mas fraudulenta a LV q provoca zel justicier i propaganda d C’s d reflexió
  #incidencia25N 7- Explicació d’Antich?Atribueix a carta lector però es publica i elimina posteriorment com web-notícia
  #incidencia25N 8- participació del candidat C’s Jordi Cañas 24-25N, debat Intereconomia difamació CiU-sobiranisme
  #incidencia25N 9- ow.ly/fAWRs Debat Intereconomia difamació CiU-sobiranisme difusió a CAT 24-25N dia reflexió
  Especialment recomano doneu cop d’ull al vídeo de la última perquè és sagnant l’incompliment per part de Ciutadans i Intereconomia la doble moral i el grau d’intoxicació que gasten en ple dia de reflexió i votacions (24 al 25 de novembre) Si les limitacions són vigents no es poden deixar passar, almenys les més flagrants.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús