Mas Confidencial

El documental de TV3 “Candidat Mas, President Mas: compte enrere” que vam poder veure ahir va ser motiu de discòrdia a la xarxa. L’audiència li va fer costat com podem llegir aquí però les opinions van ser de tots colors per variar, i molt més polaritzades que mai per tractar-se d’un tema polític.  El documental pretenia mostrar-nos un Mas intimista, familiar i, certament, va aconseguir humanitzar el 129è president de la Generalitat. Tot el reportatge ens recordava al ja mític “Barça Confidencial” del “què n’aprenguin!”. Ja sé que molts diran, i segurament amb raó, que només vam veure allò que ens van voler ensenyar i que per això el documental és una farsa. Que no té valor periodístic i sí propagandístic. Ho admeto. Però tot i així, jo em quedo amb grans moments que crec que vam poder viure: les converses de Mas i Xavier Trias al Majestic o la trucada d’en Mas a Montilla i d’en ZP a Mas. Ja només per aquestes dues perles, ja valia la pena. Aclaridora i colpidora l’opinió de Trias sobre la gestió socialista i la cara de circumstàncies d’en Mas. I després, les trucades curtes i fredes entre Mas-Montilla i ZP-Mas. Fredor institucional. Ah, i estareu d’acord amb mi que la Rahola semblava “La convidada”. I a vosaltres què us va semblar?

5 comentaris

 • joan f chico

  28/12/2010 11:06

  Estic bastant d’acord amb el que dius. Era, sens dubte, un reportatge molt fàcil de fer. Buscar el Mas més humà durant dos dies de gravació i després volcar-ho en 30-40 minuts de programa ho trobo senzill. Era cuestió de posar la càmara i el micro, deixar fer al personatge i que aquest estigués d’acord.
  Obviament, el Mas ho estava ja que aquesta mena de reportatges no fan més que millorar la imatge del protagonista.
  Amb una càmara pel mig crec que mai podem veure a una persona en la seva intimitat, i menys a un polític. Però també penso que el Mas es va mostrar bastant com és realment.

 • Tweets that mention Opineu sobre el documental d’en Mas. Jo ja ho fet. Mas Confidencial – Ara.cat vía — Topsy.com

  28/12/2010 11:52

  […] This post was mentioned on Twitter by fran domenech. fran domenech said: RT @guillemsans: Opineu sobre el documental d'en Mas. Jo ja ho fet. Mas Confidencial – Ara.cat http://t.co/KsnF6Pn vía @diariARA […]

 • Josep Herráiz

  28/12/2010 18:22

  Arribat un punt, ja no sabia si era una reportatge d’en Mas o un “kit” de Rahola periodista. Cert que el producte té trampa, però també deixen veure molts trets que el personatge no pot amagar. Fàcil i efectiu.

 • salat – salat

  28/12/2010 21:32

  a mi no em va agradar, massa ensucrat, massa bonic, no vaig veure representada la familia mitjana-normal catalana, jo vaig veure que torna la dreta catalana i els seus negocis …..

 • lluis f pujadas

  03/01/2011 13:12

  Lo millor es que es veia el mirall d’una familia mitjana catalana. Us imagineu el mateix amb la familia Montilla, o Camacho?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús