La Caverna es desboca

En pocs dies hem assistit a dos exercicis periodístics per part de la premsa madrilenya que són per reflexionar, i molt. D’una banda, la intolerància per part de Telemadrid en negar-se a connectar amb la roda de premsa de Pep Guardiola a l’Emirates Stadium. El motiu? Estava contestant, en aquell moment en català, les preguntes dels periodistes.  I no només això, criticar-lo per contestar massa preguntes en català i rematar-ho amb una frase antològica  – “cuando vuelva a tener un momento de lucidez hispana nos vamos con él”- que passarà als annals del periodisme més esperpèntic.

D’altra banda, la manipulació  d’una foto, en un exercici d’estalinisme versió Photoshop,  per part del Diario As, per fer més evident que Dani Alves estava en fora de joc en el primer gol del Barça contra el Bilbao.  Aprofito per recordar que el director d’aquest rotatiu és l’inventor del concepte “Villarato”. No ho oblidem. El director ja s’ha disculpat, però costa una mica de creure en l’error humà.

I es que comença a ser evident que la “caverna mediàtica” ha dit prou. No volen ni poden suportar un altre any triomfant del Barça, i abans que això passi, que està per veure, han decidit que val tot per evitar-ho.  Si cal enterrar definitivament l’ètica periodística; ho fan. Si el que convé és abocar unes tones més d’intolerància i d’odi; també ho fan. I si el que convé és explicar la realitat; miren cap a una altra banda.

3 comentaris

 • Tweets that mention La Caverna es desboca – Ara.cat — Topsy.com

  21/02/2011 18:59

  […] This post was mentioned on Twitter by Oriol Blanc, Cesc Angli and Tomàs Belanche, Guillem Sans Mauri. Guillem Sans Mauri said: Sobre les 2 polèmiques periodístiques del dia. La Caverna es desboca – Ara.cat http://t.co/meozNAy vía @diariARA […]

 • joan

  22/02/2011 13:12

  Sort en teniu els del’APM de “La caverna”.

 • max

  01/03/2011 14:59

  APM. Excel-lent programa, tot i què, a vegades, una mica dogmàtic amb la realitat catalana.
  Salut!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús