La primera nevada 2.0

Avui fa un any de les intenses nevades que van paralitzar el país. Per molts, va ser la primera nevada 2.0. Les xarxes socials anaven plenes de notícies, vídeos i fotografies compartides pels mateixos usuaris. En molts moments, van avançar, llavors a 120 km/h però amb cadenes, els mitjans tradicionals. En d’altres, era més fiable seguir la informació del trànsit pel Twitter que per qualsevol altre mitjà. En alguns casos, les xarxes socials eren l’única font possible.

Estic convençut, que aquest fet tan extraordinari, va servir perquè molts periodistes obrissin els ulls vers la revolució que ja tenim aquí. Molts vam patir l’estranya sensació que els periodistes perdíem el monopoli de la transmissió de la informació. Va semblar que el públic ens estava dient que ja no ens necessitava. Va ser el moment clau per començar a entendre que el periodisme havia de ser més social o no seria. Va ser el moment clau per obrir la porta dels continguts a l’audiència. Va ser un moment fantàstic enmig del caos. Beneïda nevada.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús