Censura a TV3?

A Twitter s’està criticant molt TV3 pel tractament del desallotjament de Plaça Catalunya. Molts tuitaires l’acusen de censura, manipulació i d’amagar la realitat. La veritat és que jo he pogut veure imatges molt dures de l’actuació dels Mossos al 3/24 i al Matins. No acabo d’entendre quina és la manipulació. ¿És manipulació que la Pilar Rahola opini sobre el què està passant? No, ho crec. És discrepància. I segurament, incorrecció política, però la discrepància també és necessària i és democràtica.

En contraposició, molts altres internautes lloen el tractament que n’està fent Antena 3. ¿És neutralitat informativa ensenyar les imatges més brutals i anar-les comentant com si fos una transmissió de toros amb comentaris grocs i sense contextualitzar res? Està clar que amb casos tan propers, trobar el terme mig és molt difícil, però alguns tuits també estan escrits des del sectarisme poc amant de la veritat. Així com la democràcia és massa important per deixar-la només en mans dels polítics, la paraula “censura” és massa grossa per utilitzar-la amb tanta gratuïtat.

6 comentaris

 • Jose M. Romarís

  27/05/2011 12:58

  La censura viene cuando no se dan imagenes en directo de lo que está pasando. La mala fe es cuando en TV3 se habla de ‘enfrentamientos’ entre los mossos y los indignados’ cuando los palos solo han venido de un lado.

 • Xavi

  27/05/2011 13:35

  Molt ben dit Jose.

  Comentari al final del programa d’en Cuní: “S’ha fet el que s’ha pogut. La tecnologia no permet emetre imatges en directe.” ????????????

  Llegeixo que també han manipulat les enquestes durant el programa. Llegiu el tercer comentari.
  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150193034148876&set=o.135878984885&type=1&theater

 • jordi

  27/05/2011 21:48

  Efectivament, estic d’acord amb les opinions anteriors.
  Estic allunyat de cercles polítics i, de moment, no he estat manifestant.me com a indignat, però he estat informant-me mentre estava succeint i avui TV3 donava la sensació que donaven només la informació que els interessava. Mentre passaven els fets més greus, la càmera de TV3 no estava allà, estava en un altre grup no agredît. En canvi, els d’Antena3 estaven en directe oferint què estava passant en aquell moment.
  A més una altra cosa, n’estic cansat que la Pilar Rahola s’erigeixi com a representant, ideòloga dels millors, crec que aquesta dona ja cansa. O al menys, que variïn una mica, se li veu massa el llautó que ara s’ha canviat de camisa.

 • Lluís V

  28/05/2011 0:02

  bona aportació Jose, Xavi i Jordi. Jo n’estic fart que la Pilar Rahola parli com una aristòcrata il·luminada. Crec que una dosi d’humilitat li aniria bé. Està bé que tingui esperit critic, però que el tingui també amb CiU quan cal.

 • JordiP

  28/05/2011 0:19

  ¿Que els pals només han vingut d’una banda? ¿Qui és el desinformat (o esbiaixat) que diu aixó? ¡Compte! Hi ha 37 mossos lesionats, alguns d’ells amb fractures, i un de molt greu, amb un genoll destrossat. No deformeu la veritat, per favor: m’he atipat de veure a TV3 i a 3/24 escenes d’agressió, llencament de pedres i patades als mossos. ¿Esteu intentant vengar les crítiques d’en Puig a en Saura amb motiu d’aquella bestial repressió?

 • mireia

  28/05/2011 2:50

  un dels manifestants de plaça Catalunya, ha sofert la perforació d’un pulmó i la melsa li ha quedat molt afectat durant les càrregues policials a causa d’una pilota disparada per un sicari del estat. Ha estat hospitalitzat. El pronòstic és MOLT GREU.
  els mossos ferits segurament estaran lesionats de tan agredir gent pacifica,es indignant com manipuleu i mentiu

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús