De bojos i de Nadal

DSCF1024.JPGAixò és de bojos. I ara que em perdonin els meteoròlegs de la meva ciutat natal però amb el tema del canvi climàtic només m’he quedat amb una idea, més fred a l’estiu i més calor a l’hivern. Ja ho poden ben dir, ja, si no fos per l’atrezzo nadalenc ahir no m’hagués cregut que érem al mes de desembre.

A la riba del Tet, a mode de rambla, hi ha aquesta fira artesana i de joguines que va començar la setmana passada. Hi podem trobar de tot, com sempre, amb la finalitat de fer negoci empolainat de colors d’hivern. Jo m’aturo molta estona davant d’una parada que no ven res de Nadal sinó que tracta de la navalla nordcatalana o couteaux catalans i la seva gran història. Mai és tard per descobrir aquest racons artesanals i conèixer que el ferro de les muntanyes del Canigó és el mineral que impedia l’oxidació ràpida d’aquests instruments, tan i tan importants pels trabucaires i, encara ara, per nosaltres.

De creps, gofres, vi calent i samarretes de l’Usap no en falten.DSCF1034.JPG

Una fira de dimensions petites però amb regust de centre històric, acollidora i provinciana que contrasta amb l’eco d’ El Centre del Món. Justament dijous passat va obrir les portes aquest centre comercial a Perpinyà, sense massa ressò entre els vianants i amb unes quantes reaccions per les consqüències negatives que això suposarà als petits comerços. Totalment comprensible i també una qüestió de bojos obrir una gran superfície en un indret com aquest.

Tot plegat dins un diumenge qualsevol, després d’un dissabte de bon rugbi a la capital rossellonesa.

3 comentaris

 • angelet de la terra

  14/12/2010 20:14

  Doncs també hi ha una parada amb guants i bufandes amb el ruc català! ah i parlen català.

 • Ramon

  16/12/2010 21:40

  Jo hi vaig comprar a la botiga de sabons. El famos sabo de Marsella. 3€ la peça.

 • Valentí

  01/01/2011 23:51

  Ja veig que fas vacances des de l’any passat.
  Bon any i bona dècada.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús