Som un país de poetes… i de premis

A Catalunya som un país de poetes i de premis, des de fa segles. No diria que arribem al nivell islandès en què 1 de cada 10 ciutadans (en una brutal reminiscència viquinga) han publicat un llibre i es passen la Nit de Nadal al llit llegint les novel·les i poemaris dels col·legues i amics (aquí no fa tant fred tampoc), però sí que és cert que els catalans i les catalanes som uns i unes lletraferits i lletraferides. Amants de l’estètica, la literatura impregna la nostra forma de pensar, una concepció sobre nosaltres mateixos, la pròpia història i una percepció una mica romàntica sobre el nostre futur; un romanticisme globalitzat i optimista, sabent-nos port i cruïlla de viatgers i viatgeres, lloc d’estada i de passada fluïda, fugaç, mediterranis com som.

En aquest sentit hi trobem també la música, no només l’excessivament repetit mestissatge, sinó que em refereixo més a nivell dels continguts. Les nostres cançons i les de les nostres bandes musicals i cantautors i cantautores són plenes de vibració literària, recolzades per una tradició en què les lletres i els móns que descrivim funcionen sovint com a relats, o bé simplement filles d’un lirisme a partir del qual redescobrim les possibilitats de la nostra llengua i furguem en les històries com autèntics narradors i narradores de les emocions.

 

enderrock.cat/premis

Cada any, el Grup Enderrock, conscient d’aquesta diversitat, organitza els Premis de la Música Catalana, una iniciativa necessària que aposta per la diversitat sense concessions, mitjantçant un amplíssim ventall de categories i subcategories.

El mes de gener s’obre la possibilitat a tothom qui ho vulgui de votar en els Premis de la música del nostre país i, de passada, poder fer una escoltada als discos que s’han publicat durant l’any anterior i, no ho oblidem tampoc, visualitzar els videoclips així com els dissenys de les portades i fotografies d’art que han fet els nostres artistes i creadors. Aquest any, un cop més, als Premis de Votació Popular Enderrock hi ha molts discos de poemes musicats, tant per bandes com per cantautors i, per si hi voleu fer una escoltada, també hi trobareu nominats els meus dos últims treballs Directe a la Memòria (Canela, 2016), un concert gravat a la Llibreria La Memòria de la Plaça de la Vila de Gràcia de Barcelona amb temes de tots els meus discos anteriors, poemes de Vinyoli, Duarte, Shakespeare o Yeats i Meranti (Aviram, 2016), un disc de folk progressiu escrit a Taiwan.

Votar és senzill: us heu de registrar a l’adreça www.enderrock.cat/premis amb el vostre correu electrònic i seleccionar, a la categoria Cançó d’autor els discos i cançons que més us agradin dels discos publicats aquest 2016.

Moltíssimes gràcies per la vostra ajuda, poder seguir treballant per vosaltres és un autèntic plaer. Us convido igualment a descarregar tots els discos gratuïtament i, si ho voleu, a compartir-los.

Directe a la Memòria Pere Vilanova

Directe a la Memòria – Pere Vilanova

Meranti Pere Vilanova

Meranti – Pere Vilanova

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús