L’oracle del drac arriba a la Casa Àsia

Oracle-LlibCanvis_U0071NEGRE.indd

La institució de la Casa Àsia va ser constituïda a Barcelona el 9 de novembre de 2001 amb l’objectiu de treballar com un autèntic petit ministeri d’afers exteriors en la relació entre Catalunya, l’Estat Espanyol i els països de l’Àsia.

Després d’haver estat en diverses seus, actualment la Casa Àsia es troba al preciós Pavelló de Sant Manel del Recinte Modernista de Sant Pau. Quan vaig publicar L’oracle del drac. El llibre dels canvis (Juneda, 2016) a partir de les prediccions del futur del Llibre de les mutacions xinès (veieu La història d’un llibre aquí), des de l’Editorial Fonoll de seguida vam pensar en la Casa Àsia com a el temple on poder presentar aquest poemari tan especial. De seguida ens van respondre que estarien encantats d’acollir un recital del llibre de poemes i ens van dir que l’havien llegit i que els semblava un recull molt especial i molt diferent.

Finalment, aquest gran dia ha arribat i serà el dijous 9 de febrer a les 19h en què presentarem L’oracle del drac. El llibre dels canvis i el darrer disc sobre el tifó Meranti en un escenari únic. Estic molt content de poder portar la meva poesia i música en aquest espai emblemàtic i tinc moltes ganes de convidar-vos-hi.

L’espai al pavelló modernista és limitat, per la qual cosa des de la Casa Àsia ens han demanat que qui vulgui venir escrigui un mail a politicasociedad@casaasia.es indicant nom, cognoms i número de DNI (NIE/Passaport).

El recital tindrà un format plenament participatiu, consultarem els poemes, explicaré les meves sensacions en l’experimentació poética amb l’I Ching (I Ying) i us convidaré a preguntar als poemes allò que us preocupa.

Junts farem un viatge màgic, seguint els camins d’una indeterminació buscada entre orient i occident.

Fins dijous!

Evolucio

Text de l’acte publicat per Casa Àsia (consulta l’acte al web oficial)

El músic i poeta Pere Vilanova (Barcelona, 1988) presentarà a Casa Àsia el seu tercer llibre L’oracle del drac. El llibre dels canvis (Editorial Fonoll, Juneda). El jove músic i poeta agafa com a referència El llibre de les mutacions xinès del 2.400 aC., anomenat I Ching (I Ying).

Aquesta obra fundacional de la cultura xinesa i del taoisme s’utilitzava per a predir el futur. Militars, enamorats, polítics i artistes preguntaven al llibre oracular alguna qüestió concreta sobre el destí i l’I Ching els responia amb un dels 64 símbols que el componen. La resposta dotava a l’interrogador de la capacitat d’adaptar-se al canvi quan aquest arribés.

El poeta Pere Vilanova va preguntar a l’I Ching (I Ying) “Què passarà si escric aquest poema?” fins que el l’antic oracle va respondre els seus 64 hexagrames. A partir de totes les respostes del llibre xinès, Vilanova va escriure els 64 poemes sobre cada un dels hexagrames que formen el seu llibre de poemes de voluntat moderna.

L’edició del poemari és, doncs, la d’un llibre-objecte ja que pot ser llegit com un recull alhora que un també pot preguntar als versos com si fossin una interpretació personal d’El Llibre dels Canvis. Aquesta naturalesa poètica bidireccional, fan que L’oracle del drac. El llibre dels canvis sigui un llibre únic en la literatura catalana amb una poesia sorprenent d’una indeterminació buscada entre orient i occident.

Al final de la presentació l’autor oferirà un petit recital participatiu.

Presenta:

Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius de Casa Àsia

A càrrec de:

Pere Vilanova. El jove músic i poeta de Barcelona és conegut per ser autor d’una obra poètica experimental, d’influència simbolista i per tenir una veu molt pròpia dins la seva generació. El cantautor Pere Vilanova fa temps que s’ha interessat per la cultura i les tradicions asiàtiques i, de fet, va presentar un dels seus darrers discos a Taiwan el 2015 (L’Encanteri, antologia de poemes musicats de Joan Vinyoli, finalista del Premi Terra i Cultura 2016).

Casa Àsia – Pere Vilanova presenta L’oracle del drac. El llibre dels canvis

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús