Poesia a la contraportada del diari La Mañana

La poesia segueix i ens envolta, com un riu que no para mai. Mentre hi hagi consciència hi haurà poesia, mentre hi hagi inconsciència hi haurà poesia. L’amor infinit ens atrapa i quan els teus versos arriben cada vegada a més llocs només pots estar-ne agraït i feliç i content i compartir-ho amb tothom que vulgui ser partícep d’aquesta felicitat!

Fa uns dies em van entrevistar al diari de ponent La Mañana i avui us comparteixo l’entrevista acabada de sortir del forn que va sortir a l’edició en paper i es va distribuir arreu. Moltes gràcies a la Rosa Peroy per l’exigència i el talent!

Recordeu que podeu trobar el llibre L’ORACLE DEL DRAC. EL LLIBRE DELS CANVIS a les principals llibreries del país i a les botigues digitals. A Amazon s’havien esgotat però ja n’hi torna a haver.

-

L’Editorial Fonoll continua apostant per iniciatives delicades i curioses com la que ens presenta Pere Vilanova (Barcelona, 1988). Aquest poeta i músic que canta en català, anglès i francès i que també fa de traductor, ha publicat ja tres poemaris i vuit àlbums de música. L’any 2014 viatja a Taiwan i s’impregna de la cultura asiàtica. El recull de poemes es nodreix de l’I Ching, un llibre xinès del 2.400 aC, que descriu les dualitats del món amb un sistema d’hexagrames útil per a predir el futur. 64 poemes que el lector pot utilitzar com una endevinalla i on trobar segur un llenguatge subtil i alhora punyent, adreçat als sentiments.

jpg contra La Mañana Pere Vilanova Baixa resolució

Com va conèixer l’I Ching?

Vaig trobar-lo en traducció castellana en un mercat de segona mà de Barcelona. La meva companya, Huanyu, és taiwanesa –autora de les il·lustracions del llibre– i em va explicar que es tractava d’un oracle, que defineix el món com un sistema de contraris.

El ‘yin i el yang’?

Sí. Va definint estats, emocions i situacions i arriben als 64 hexagrames, que es consultaven tirant tres monedes. I ens hem de preguntar sobre el futur. Sí, però amb una pregunta la resposta de la qual no sigui sí/no, que necessiti una explicació., cosa que ho fa molt més interessant. Al tirar les monedes vas fent les sumes i escrius unes línies. Explico el mètode al final del llibre.

Posi’ns un exemple.

Quan llegia el llibre va venir a sopar a casa un amic, que feia un màster de turisme. Li havien ofert una feina a Xina i no sabia què fer. Tot jugant, vam preguntar al llibre què passaria si es quedava i li va sortir el símbol de l’estancament. A la pregunta de si marxava, l’oracle va predir-li creativitat.

I va marxar?

Sí (riu), no sé si influït pel llibre o no. I li ha anat bé, va ser una bona experiència. Aleshores jo vaig fer-me les meves preguntes. Les respostes… són els 64 poemes del llibre.

A les presentacions fan servir el llibre com l’I Ching’.

Sí, són divertides, enganxa molt. El llibre conté amb mètrica lliure, simbolista, intuïtiva, amb influències de Rimbaud i Dylan Thomas, que m’agraden molt i amb il·lustracions de la Huanyu.

És el primer cop que publica amb Fonoll.

Vaig informar-me durant un any sobre l’I Ching i el llibre el vaig escriure a raig, amb deu dies. La Laia Noguera em va respondre de seguida amb un sí rotund!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús