Laia Noguera i Pere Vilanova en un recital irrepetible

 

Poster_Recital_Memòria2

Els poetes LAIA NOGUERA i PERE VILANOVA faran un recital irrepetible a la Llibreria La Memòria de la Plaça de la Vila de Gràcia el divendres 28 d’abril a les 19h. Presentaran els seus dos nous llibres, L’ORACLE DEL DRAC. EL LLIBRE DELS CANVIS (Pere Vilanova, Editorial Fonoll, 2016) i AMOR TOTAL (Laia Noguera, La Garua, 2016). Es dóna la casualitat que tots dos poetes, que no havien recitat mai junts malgrat pertànyer a una mateixa generació de nous artistes catalans, han publicat en el mateix moment dos llibres amb un rerefons, encara que diferent en la temàtica, molt similar en l’actitud arriscada i apassionant, dos poemaris que pel seu format són nous en la tradició catalana i irrepetibles, de portades vermelles llampants i versos ambiciosos.

D’una banda, el llibre de Laia Noguera (Calella, 1983) –poeta àmpliament reconeguda per la crítica tant per les seves obres premiades anteriorment com per les seves traduccions– AMOR TOTAL és un volum de més de 500 pàgines on la veu poètica explora mitjançant diversos recursos estilístics i literaris –des de la prosa poètica fins al vers mètric passant pel teatre– i va intentant esbrinar què vol dir viure, què vol dir ser conscient que estem vius i què significa escriure. Un llibre descomunal i únic en un gènere i un format introbable fins ara en català.

De l’altra, el llibre de Pere Vilanova (Barcelona, 1988) –músic, poeta i traductor amb una àmplia trajectòria plena de diversitat– L’ORACLE DEL DRAC. EL LLIBRE DELS CANVIS és un llibre-objecte oracular que agafa com a referència els 64 hexagrames de l’I Ching xinès i va desgranant una a una les visions generades per aquest llibre mil·lenari fundacional del budisme i el taoisme, que a l’Àsia s’empra encara avui dia per a saber alguna qüestió concreta sobre el futur. En els seus recitals i concerts, Vilanova llegeix poesia i canta música i convida el públic a emprar el mètode de consulta oracular, amb el llançament de monedes, a fi d’esbrinar mitjançant la poesia què s’esdevindrà o bé què volem que s’esdevingui.

Tots dos artistes han reconegut la seva obra com un mirall i han volgut col·laborar per primera vegada en aquest recital tan especial que omplirà la llibreria La Memòria de la Plaça de la Vila de Gràcia de Barcelona d’una poètica única en un viatge entre Orient i Occident i a través de l’atzar dels mapes de la llum.

LLOC I HORA

El proper divendres 28 d’abril a les 19h

LLIBRERIA LA MEMÒRIA

Pl. de la Vila de Gràcia

Barcelona

 

MÉS INFORMACIÓ SOBRE LAIA NOGUERA

https://laianogueraclofent.wordpress.com/

MÉS INFORMACIÓ SOBRE PERE VILANOVA

https://ca.wikipedia.org/wiki/Pere_Vilanova

 

(aquest article és una Nota de Premsa)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús