L’autor

Pere Vilanova per l’artista taiwanesa Yu Ting Huan (Taiwan, 2015)

Benvinguts a la llibertat somiadora. L’Splendide Hôtel va ser un lloc de trobada metafòric dels poetes simbolistes francesos de finals del XIX. Arthur Rimbaud en parla al primer llibre de poemes en prosa de tota la història: Illuminations. En el poema ”Après le Déluge” d’aquesta obra lluminosa i surreal diu: “Les caravanes van partir. I l’Splendide Hôtel va ser construït en el caos de glaços i de nit del pol”. Aquest blog, doncs, és un punt de trobada construït a partir d’imatges i versos, un lloc on venir a buscar textos de poesia i opinions, la xemeneia d’una fàbrica invisible en els núvols.

Sóc una persona curiosa i oberta que intenta, com tots, apassionar-se cada dia de la vida. Sóc amant de la intensitat rítmica de l’art i de la força creativa. Adoro la música i la poesia perquè ens ajuden a envolar-nos cap a altres realitats. Tinc un caràcter dinàmic i abraço amb curiositat els camins que generen els poetes i els artistes i miro de fer-me’ls meus. M’agraden aquelles inspiracions que ens serveixen per expirar. He fet concerts arreu dels Països Catalans, França, Bèlgica, Lituània i diversos llocs d’Àsia.

He publicat 9 discos; Titans (Aixopluc Estudis, 2008), All the heavy days are over (Aixopluc Estudis, 2008), Una magrana d’astres (CCG, Beat Garden, 2011), Les Tres Estacions (DiscMedi, RHRN, 2014), L’Encanteri (Finalista Terra i Cultura, KUB, 2015) o Meranti (Aviram, 2016) entre altres. Com a poeta he publicat Les Arrels Impossibles (primera i segona edició Ploion Editors, 2009, 2011) i Korenlei. Les Tres Estacions (CCG; 2014) i, recentment, L’oracle del drac. El llibre dels canvis (Fonoll, Juneda, 2016). Us presento en aquest blog algunes de les meves opinions i sensacions respecte els versos i les publicacions poètiques que més m’impressionen, tant pel que fa a les novetats editorials com pel que fa als clàssics de la literatura. Trobareu tota la informació i podreu escoltar la meva música al meu espai web oficial (www.perevilanova.cat).

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús