A l’esplai vivim experiències

En el marc de la defensa d’un model d’esplai associatiu i voluntari, Esplais Catalans va engegar a principis d’octubre la campanya: Hi ha moltes raons per anar a l’esplai. Tria la teva.

A continuació reprodueixo parcialment l’article de Rafael Guillen, membre de la direcció nacional d’Esplac. Al final d’aquest paragraf podreu trobar l’enllaç a l’article sencer.

exp.png

Cap lema és més important en la nostra campanya, però penso que n’hi ha un que cal deixar-lo ben clar i refermar en veu alta i clara: a l’esplai no s’expliquen creences, a l’esplai VIVIM experiències. Les vivim, les enriquim i les amplifiquem, com sempre hem fet, des de l’educació, des de la pedagogia activa i militant, des de les diverses maneres d’associar-nos i organitzar-nos, i des del lliure pensament. Experiències de collita pròpia que ens han configurat tal com som, que conformen la marca ESPLAI, que ens defineixen i que ens han d’ajudar a dibuixar què volem ser i a on volem arribar. I estem ben tranquils i convençuts de què tot això ho fem i ho hem fet sempre desmarcant-nos de creences que desorienten, d’opcions dogmàtiques i d’explicacions i alternatives que prometen vana glòria. Clika aquí per seguir llegint


2 comentaris

 • Tweets that mention A l’esplai vivim experiències – Ara.cat — Topsy.com

  13/12/2010 20:18

  […] This post was mentioned on Twitter by jordi crisol, jordi crisol. jordi crisol said: A l’esplai vivim experiències – Ara.cat http://t.co/NVo938J vía @diariARA […]

 • joan tarrida bellver

  14/12/2010 20:55

  Aquesta campanya te molt de sentit si l’ubiquem en una associació concreta com és ESPLAC, I més encara, el seu lema “A l’esplai no s’expliquen creences, vivim experiències”.
  El món de l’Esplai és plural i molt ampli. No crec que tothom el subscrivís. Entenc el missatge i el recolzo però per ser estrictes hauria de començar per “als esplais d’ESPLAC…”
  Referent a la segona part del lema “no creences, vivim experiències” també l’entenc en l’àmbit d’esplac i el trobo ocurrent i ben trobat com a eslògan publicitari, però crec que obvia una part del debat.
  Es bo destacar que no s’expliquen creences religioses, però espero que s’expliquin valors laics. És bo que es visquin experiències, però també que es visquin aquests valors.
  No fa massa li deia al Fabià, que cal fer una important acció de pedagogia dels valors laics. Cal superar els missatges a la contra tipus “No al papa, no a les creences” i ser forts en els missatges positius a favor dels valors laics.
  La societat necessita escoltar, debatre i viure la laïcitat. Associacions com Esplac en concret MLP en general, teniu la responsabilitat de difondre els valors laics en un moment de manca de valors. Bona feina!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús