Líders de la innovació

logo_conferencia wosm.jpg

Sota aquest lema va començar diumenge la 39a Conferència Mundial de l’Escoltisme, enguany celebrada a Brasil. La conferència és l’òrgan suprem de l’Organització Mundial Scout, és l’Assemblea General del Moviment Scout que està compresa per tots els membre d’aquesta organització; les associacions d’escoltes nacionals. La delegació catalana està integrada a la delegació espanyola. Les federacions catalanes d’escoltes agrupades sota La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge han enviat amb la delegació espanyola a Arnau Garcia, president de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge y comissari general de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i Lucas Llauradó, comissari internacional de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge i d’Escoltes Catalans. A més a més de membres observadors, entre els quals trobem a Víctor Muntés, president Escoltes Catalans, Aida Leal, Acció Escolta de Catalunya, Raül Molina, comissari internacional de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Elena González, cap de relacions exteriors de Escoltes Catalans.

Una de les funcions de la Con es la d’escollir els Membres del Comitè Scout Mundial, acreditar les noves associacions membres, triar el lloc per a les pròximes trobades mundials; entre elles: Jamborees Mundials, Moots Mundials i Conferències i Fòrums Mundials.

Fins fa ben poc d’una hora desconeixia força l’organització escolta, i fins hi tot la realització d’aquesta conferència aquesta setmana. Però gràcies a twitter, i als comptes corporatius d’ @accioescolta i @MEG_Catalunya així com també al compte personal de @aidalealmarco @raulmolinap, membres observadors de la delegació, @lucas_llaurado del MEG, @elenagvidal d’Escoltes Catalans i @Arnau_, el president de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge. Ho he descobert tot a twitter i m’he proposat saber de l’organització mundial del Moviment Escolta. El seguiment de la trobada en els diferents comptes de twitter és força actiu amb els hashtag #wsc_fceg i #wsc2011. Des d’aquest punt de vista és molt encertat anar a una conferencia mundial sobre l’escoltisme amb el lema Líders en Innovació i utilitzar les noves TIC per informar sobre ella. Les llistes, i sobretot la general destaca per la seva alta activitat. Felicitar a l’Organització Mundial Scout i especialment a la delegació catalana per la utilització de twitter durant tota l’estada a Brasil.

Cal que l’associacionisme educatiu en general aprengui d’una estructura internacional com la de l’escoltisme, no per aplicar-la al peu de la lletra sinó per aprendre’n i extreure coses positives. Així com també observar com les noves tecnologies de la informació i la comunicació fan forat en el món associatiu català i internacional.

Jordi Crisol Tortajada

Vicepresident d’Esplais Catalans

3 comentaris

 • Tweets that mention Líders de la innovació – Ara.cat — Topsy.com

  11/01/2011 1:09

  […] This post was mentioned on Twitter by raulmolinap and others. raulmolinap said: RT @jordicrisol: Líders de la innovació – http://bit.ly/g7PQOr @raulmolinap @aidalealmarco @Arnau_ #wsc_fceg #wsc2011 […]

 • Perri-108

  11/01/2011 15:34

  Jordi, no soy catalano parlante por lo que sólo puedo comentar tu post en español. Tengo que decir que soy Scout, y usuario de twitter entre otras herramientas, por lo que he llegado a tu blog por ese medio.
  Quiero agradecerte el post en nombre de los los scout que creemos que un mundo mejor es posible y si para eso debemos de apoyarnos en las TIC. Pues debemos de hacerlo.
  Gracias a la delegación catalana voy siguiendo puntualmente el desarrollo de la #wsc2011 porque hasta ahora ha sido más comunicativa que los delegados cuya lengua materna es el castellano. Hasta ahora el chino, brasileño, japones, frances,…me cuesta más entenderlo. Un saludo.
  Pd.: Lideres en innovación…pero nos queda mucho por recorrer.

 • jcrisol

  13/01/2011 14:32

  Muchas Gracias por tu comentario!

  Hemos de seguir trabajando tanto des de la vertiente scout como de otros movimentos de asociacionismo educativo para que el cambio mundial sea factible.
  Catalunya historicamente se ha caracterizado por la existencia de muchos movimientos juveniles, asociativos, educativos i voluntarios que han ayudado al país ha dirigirse hacia una meta. Estos movimientos a nivel internacional han de desenvolver-se con la misma facilidad de entendimiento existente aquí. La innovación y la apuesta por las TIC’s és esencial para que ese entendimiento sea factible.

  saludos y un abrazo !

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús