Els nens de Can Cots

Captura de pantalla 2011-03-20 a las 4.01.45 p.m..png

Aquest és el títol d’una pel·lícula. Una pel·lícula que té com a protagonistes nens i nenes d’un esplai. Sense veure-la, perquè dissabte durant la presentació tenia un compromís inaludible, puc dir que d’entrada és un projecte interessant. Fa gairebé 5 anys, quan al 2006 vaig fer el curs de Directors al Mas Pujolar, a Viladrau; vaig conèixer en Jairo i la Judit, dos monitors del Clupi. L’esplai del qual ha estat idea la pel·lícula. Una molt bona iniciativa del Clupi !

Parlo d’en Jairo i la Judit perquè va ser allà, al Mas Pujolar quan em van sorprendre. Em van sorprendre de com entenien i feien de la participació infantil l’eix central de la seva tasca educativa a l’esplai. Perquè veieu del que parlo, us adjunto el trailer i la sinopsis de la pel·licula.

[youtube laa8vuwghZg]

Un grup de nens i nenes d’un esplai passa les seves colònies en una vella masia, anomenada Can Cots, que l’esplai té llogada des de fa anys. Els nens hi han anat des de sempre i li tenen molt d’afecte, sembla que l’hagin de tenir per sempre… Però un bon dia la propietària de la masia els avisa que, sentint-ho molt, deixarà de llogar-los la casa, ja que vol convertir-la en un càmping. Els nens reben la notícia amb tristesa i impotència. Com pot ser que els deixin sense casa seva? Però un dels grups de nens no ho acceptarà tan fàcilment i decidirà lluitar, fins al final i més enllà si cal, per canviar la situació. Amb l’ajut dels altres grups, començarà tota una estratègia perquè, sigui com sigui, aquella casa segueixi sent per les seves colònies. I s’embarcaran en una aventura en la qual les coses ja no deixaran de complicar-se. Els nens posaran en pràctica tota la seva capacitat d’imaginació, de creació i de realització de tot allò que es proposen. No hi ha frens ni traves que valguin quan un nen està convençut i es posa mans a la feina. Encara que sigui sense el suport de ningú. En ocasions es desesperaran davant les adversitats i s’ompliran de desànim, però continuaran endavant ajudant-se els uns als altres. I quan les coses vagin mal dades i optin per deixar-ho córrer, sempre hi haurà algú que torni a carregar-los d’esperança. Què és capaç de fer un nen que descobreix tot el poder que mai li ha dit ningú que té? Què és capaç de fer un nen que creu en sí mateix i té clar el que vol? Però… Què és capaç de fer un nen en un món governat per adults que no el creuen prou capaç

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús