Hortitzó de llibertat. Tornar a començar

Samarreta Esplai Garbí.

Diuen que prendre’s un descans de tant en tan és bo. M’atreviria a dir que el meu ha estat excessiu. Sovint, la immediatesa del món en que vivim, la feina i la vida associativa m’han impedit sobrepassar el paradigma dels 140 caràcters. Estem vivint a cop de titular per sobre les nostres possibilitats, és per això que vull posar una mica de llum (particular) en un espai aturat durant fa mesos.

Després d’un estiu diferent, farcit de bones  experiències amb bona companyia i del retrobament amb un mateix defugint  totalment de la rutina laboral i la vida associativa arriba un setembre ple de bones intencions. I també vull que ho sigui per poder reprendre la reflexió setmanal o quinzenal sobre els principals temes que m’interessen i ens afecten. Temes que apareixen resumits en el nou subtítol del blog i que a continuació n’explico el per què.

  • Associacionisme. Perquè és l’eina indispensable per a l’autodeterminació personal i col·lectiva (tema important en l’actual agenda política catalana). Crec en l’associacionisme com a eina, com a model participatiu que pot aportar una dosi de serenor i aprofundiment en la construcció d’un nou país.
  • Laïcitat. Perquè és de les poques eines que ens poden ajudar a garantir la llibertat de pensament i debat. Necessària per acabar amb la vida a cop de titular i clau per a l’exercici de la ciutadania activa en condicions d’igualtat.
  • País. Perquè l’arrelament de les persones és indispensable per al seu creixement personal i col·lectiu. Entenc país com a la nació, com a conjunt de ciutadans lliures que són capaços de decidir el seu futur. També com volen organitzar-se i esdevenir-se en un futur.
  • Comunicació. Perquè sense comunicació no serem capaços de resoldre els nostres problemes i explicar-nos al món. Per a mi, la comunicació esdevé política quan està al servei del debat serè i profund. És una eina que, ben utilitzada, ajuda a entendre’ns millor i ens eixample l’horitzó de llibertat.

Em deixo un munt de valors com per exemple; l’educació, el progrés, l’amistat, el lliurepensament, l’internacionalisme, etc… però que els considero intrínsecs als que ja he descrit.

Debatre i aprofundir sobre actualitat lligada aquestes conceptes descrits ens farà més oberts i plurals. El blog, així com també els comentaris que hi aneu deixant, ens ampliaran a tots plegats el nostre horitzó de llibertat. 

1 comentari

  • Manel García

    10/09/2013 11:41

    “Molt bé diu senyor Feliu”, disfruta molt amb el nou bloc i deixa-les anar quan toqui :)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús