Entrades amb l'etiqueta ‘comunicació’

Hortitzó de llibertat. Tornar a començar

dilluns, 9/09/2013

Samarreta Esplai Garbí.

Diuen que prendre’s un descans de tant en tan és bo. M’atreviria a dir que el meu ha estat excessiu. Sovint, la immediatesa del món en que vivim, la feina i la vida associativa m’han impedit sobrepassar el paradigma dels 140 caràcters. Estem vivint a cop de titular per sobre les nostres possibilitats, és per això que vull posar una mica de llum (particular) en un espai aturat durant fa mesos.

Després d’un estiu diferent, farcit de bones  experiències amb bona companyia i del retrobament amb un mateix defugint  totalment de la rutina laboral i la vida associativa arriba un setembre ple de bones intencions. I també vull que ho sigui per poder reprendre la reflexió setmanal o quinzenal sobre els principals temes que m’interessen i ens afecten. Temes que apareixen resumits en el nou subtítol del blog i que a continuació n’explico el per què. (més…)

La comunicació a l’associacionisme educatiu

divendres, 24/12/2010

e-mail.png

Dedicar recursos i hores voluntàries a pensar, ordenar la presència a a les xarxes socials i les estructures de comunicació d’entitats que ens trobem dins l’associacionisme educatiu no és gens fàcil. No parlo ja de les associacions i federacions d’àmbit nacional, que també; sinó de les nostres bases.

Fins ara, les formacions als nostres dirigents (monitors, directors, etc…) no han fet especial incidència en el fet comunicatiu. Si en el fet organitzatiu i de comunicació i treball conjunt amb les famílies. No perquè no fos interessant, sinó perquè amb el que calia i cal seguir insistint és amb la qualitat pedagògica dels nostres projectes; drets dels infants, relleu, treball amb adolescents, família…. ! Ep Família ! Les remarco no perquè vulgui incidir en allò que sempre fa la dreta, institucionar-la com a màxim pilar socialitzador o legislar sobre com a ha de ser l’entorn familiar. Sinó perquè si hem de treballar amb elles hem de saber com comunicar-nos amb elles.

I no només per les famílies sinó per la captació de nous socis, nens, nenes, monitors/es i caps. En una organització juvenil educativa la comunicació ha de començar a ser una àrea transversal i amb projecte. És una àrea que acompanya a l’èxit el nostre projecte col·lectiu com a entitat o associació.

En aquest sentit, les federacions i associacions que agrupem la base associativa educativa del país tenim una responsabilitat ineludible el proper any. Cal reorganitzar els plans de formarció per a educadors (monitors/es i caps) de comunicació des les associacions. Cal incorporar en aquesta formació el tracte amb les xarxes socials.

A partir de gener en aquest espai al diari ARA, coincidint amb l’elaboració del pla de formació en comunicació a la meva associació intentaré fer una descripció acurada del procés i sobre quins temes incidirem

Jordi Crisol Tortajada

http://www.jordicrisol.com