Fal·làcies unionistes

Un cop engegat el procés cap a l’Estat propi, la maquinària espanyolista ha engegat també les seves contramesures en el què podríem qualificar d’onada unionista. Utilitzaré la terminologia “unionista” doncs per alguns cal preservar la sagrada unitat d’Espanya. Vet aquí però algunes fal·làcies unionistes que he sentit darrerament: El ministre d’afers exteriors García-Margallo, que no destacaria precisament per una política que hagi fet augmentar el prestigi i la influència de l’Estat en el món (però aquest és un altre tema), ha dit que els càntics independentistes en el darrer Barça-Madrid de diumenge passat donen “mala imatge” i que fomenten una imatge de “divisió interna en moment de convulsió”. Certament, quina cultura democràtica és aquesta que qualifica conciutadans seus (fins que no marxem, ho som) de donar “mala imatge”? Que no llegeix la premsa internacional l’insigne ministre d’afers exteriors? Un procés, transversal i intergeneracional que està sent seguit i admirat arreu del món pel grau de civisme, pacífic i radicalment democràtic. Fins i tot la pròpia Comissió Europea ho ha destacat. Que potser no fomenta Espanya la divisió quan permet que uns ciutadans paguin i altres visquin de la moma? Espanya té por de la mala imatge? Si és precisament ella que no fa el què li encomana la pròpia UE (tema “rescat”) o manipula les dades de dèficit. No és un problema d’imatge, estimat senyor. Es un problema de fets: Vostès no estan fent la feina i els mercats així ho reconeixen. Avui en dia la marca “Spain” cotitza a la baixa per demèrits propis com un líder destacat dels anomenats PIGS. Faci, senyor, la seva feina i deixi’ns a nosaltres expressar lliurement.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús