No matin la il.lusió

Benvolguts Srs. Polítics, l’Onze de Setembre d’enguany una immensa majoria de catalans ens vam manifestar per reclamar un nou Estat a Europa. Va ser la manifestació més gran feta a Europa des de la II Guerra Mundial. El President Mas va entomar el repte i va convocar ràpidament eleccions anticipades. No era estrictament necessari, però el clam popular juntament amb la liquidació del vodevil del pacte fiscal li va fer entendre que la legislatura estava esgotada. No li ha sortit del tot bé. La seva aposta messiànica, les falsedats inventades i la crisi li ha fet perdre molts escons. Deixo pels analistes i tertulians, la qualificació del resultat.

 Tanmateix la voluntat de la societat civil es manté inalterable. La voluntat de la majoria és caminar cap a l’Estat propi. Això és indiscutible. A vegades vostès s’entretenen amb tot de matisos que semblen perpetuar el ranci partidisme i l’immobilisme ineficient. En un lloc on no ens volen com som, no ens entenen i només ens volen per mantenir un espoli indignant, el millor és marxar. Tenim pressa. No perdin el temps que la crisi apressa. Els instruments que necessitem ens ajudaran a lluitar contra la crisi: No a sortir-ne, tampoc hem de fer demagògia fàcil.

Moguin-se ràpid, arribin a acords entre vostès, preparin el referèndum i votem. Ja veuen com les gasta Espanya, però aquí som majoria i guanyarem. No volem passar a la Història com el poble més resistent, però incapaç d’emancipar-se. Ho tenim a tocar: No matin la il.lusió.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús