Autor

David FernándezDavid Fernández. Vaig néixer el 6 de gener de 1987 a Barcelona, la meva ciutat natal. Actualment visc a Sant Sadurní d’Anoia, a l’Alt Penedès

Soc un recent llicenciat en Ciències Polítiques, amb interessos bastant diversos en la matèria, que van des de la política tal com és entesa popularment (joc partidista) a la sociologia, passant per l’economia, la història, les relacions laborals… En general, aquest no és un atribut molt especial, ja que els estudiants de polítiques ens caracteritzem per tenir interessos molt diversos dins les Ciències Socials.
Què em motiva a tenir aquests interessos i haver estudiat polítiques? Una preocupació constant (fins i tot bastant pesada) pel funcionament i evolució de la societat, que està íntimament lligada a una obsessió pel benestar de la gent que m’envolta. Considero que per garantir que la nostra societat sigui pròspera (més en els temps actuals de crisi), i que hi regni la igualtat d’oportunitats, és necessari conèixer i dominar al nostre favor les tendències que determinen el funcionament de la societat, i això és el que em va motivar a entrar en el món de les Ciències Socials, començant per la disciplina de Ciències Polítiques.

Tal obsessió ha seguit present després de llicenciar-me, de manera que estic fent un màster especialitzat en Sociologia. Però com que no vull concentrar-me només en l’àmbit acadèmic, vaig pensar que disposar d’un espai bloc al diari ARA seria una manera excel·lent de donar una vessant divulgativa i de debat a qüestions lligades a l’àmbit de les Ciències Socials, centrades bé en l’àmbit català o bé fora d’aquest. En aquest sentit, vull convertir aquest espai bloc en un lloc on analitzar i debatre sobre temes d’actualitat social o política, d’una manera prou sistemàtica com per aportar idees d’interès, però que resulti al mateix temps propera i provocadora, per motivar al lector a participar.
Perquè ho vull fer així? Perquè entenc que la preocupació pel curs de les societats (la nostra i les d’altres països) no és una cosa que hagi de ser només patrimoni d’especialistes: ha de servir perquè els ciutadans vegin les notícies amb uns altres ulls, aquesta vegada més crítics, i actuïn per a millorar l’entorn que els envolta.

4 comentaris

 • sílvia molero

  06/01/2011 13:33

  Només una petita consideració… Habitualment un neix a la seva ciutat natal. Cal la redundància!?

 • sílvia molero

  06/01/2011 13:33

  Ah, i feliç aniversari!

 • qrrsfuk

  25/07/2011 18:19

  Xq3I8T , [url=http://jerkpnwciqsp.com/]jerkpnwciqsp[/url], [link=http://uglztwesphbm.com/]uglztwesphbm[/link], http://wvgwqnmsvyup.com/

 • Jordi

  25/02/2012 16:52

  Hola David, estàs molt bó!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús