Àlex Fabregas: “Em van fer sentir com si fos un criminal”

dijous, 23/10/2014

El subcampió olímpic d’hoquei herba dóna suport a L’Esport per la Independència

EsportIndependencia-Fabregas1L’estiu passat, després de guanyar la lliga i la Copa amb el Polo, va decidir retirar-se. La dificultat de compaginar l’esport amb la feina, un màster de direcció d’empreses i una imminent paternitat han fet que després de molts anys a l’elit de l’hoquei herba Àlex Fàbregas hagi decidit penjar l’estic. Enrere queden un munt d’èxits, com la medalla de plata als Jocs Olímpics del 2008 o el Campionat d’Europa del 2005, però també la el mal tràngol viscut durant els Jocs Olímpics de Londres, el 2012, en què les seves afirmacions de catalanitat a una entrevista al Diari ARA van provocar-li un munt d’insults i atacs des de l’estat espanyol. Aquesta experiència ha enfortit el seu sentiment i per això ha decidit donar suport a L’Esport per la Independència.

L’entrevista amb Àlex Fabregas forma part de la sèrie d’adhesions que es van fent públiques setmanalment al web www.esportindependencia.cat. L’Esport per la Independència és una iniciativa de la sectorial d’esportistes de l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, que té com a objectiu recollir adhesions de gent del món de l’esport que vol que Catalunya sigui un estat independent i difondre els beneficis que això suposaria.

Podeu llegir l’entrevista completa al web de L’Esport per la Independència.

Col·labora amb les Seleccions Catalanes a la Festa dels Súpers!

dilluns, 20/10/2014

Busquem voluntaris per aquesta jornada festiva

FestaSupers-2013-1Com cada any les Seleccions Catalanes seran presents a la Festa dels Súpers. Els dies 25 i 26 d’octubre la Plataforma ProSeleccions portarà a la Festa dels Súpers alguns dels esports on Catalunya competeix a nivell internacional com el futbol sala, beach tennis, pitch & putt… Necessitem voluntaris que ens ajudin a que els més petits coneguin i juguin amb els esports en què els nostres esportistes ja poden representar Catalunya en campionats d’Europa i del Món. L’any passat es calcula que per la festa hi van passar més de 330.000 persones i per tant és un espai fantàstic per donar a conèixer les nostres seleccions.

A més a més, aquest any també hi serem amb l’objectiu de donar a conèixer els beneficis que la independència comportaria al món de l’esport, una campanya que portem a terme en col·laboració amb l’Assemblea Nacional Catalana.

Però per fer-ho, necessitem la teva ajuda. Tant si pots un dia sencer com només un matí o una tarda. Si vols col·laborar només cal que omplis aquest FORMULARI.

Gràcies pel teu suport!
Una Nació, una Selecció

Marc Crosas: “A l’estranger no entenen per què no ens deixen votar”

dimecres, 15/10/2014

L’exjugador del Barça dóna suport a L’Esport per la Independència

EsportIndependencia-Crosas2Format a La Masia, als 20 anys va deixar el Barça per veure món. França, Escòcia, Rússia i Mèxic han estat les destinacions d’aquest futbolista de Sant Feliu de Guíxols, que finalment s’ha establert al país asteca. Precisament, aquest estiu ha deixat el Santos Laguna i ha fitxat pels Leones Negros, l’equip de la Universidad de Guadalajara. A tot arreu, ha fet explícit que se sent català i que vol que Catalunya sigui un país independent. Per això, no dubta a l’hora de donar suport a L’Esport per la Independència.

L’entrevista amb Marc Crosas forma part de la sèrie d’adhesions que es van fent públiques setmanalment al web www.esportindependencia.cat. L’Esport per la Independència és una iniciativa de la sectorial d’esportistes de l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, que té com a objectiu recollir adhesions de gent del món de l’esport que vol que Catalunya sigui un estat independent i difondre els beneficis que això suposaria.

Podeu llegir l’entrevista completa al web de L’Esport per la Independència.

Josep Vives: “Des del punt de vista democràtic, l’estat espanyol no és gaire normal”

dimecres, 8/10/2014

El president del Bàsquet Manresa dóna suport a L’Esport per la Independència

EsportIndependencia-Vives1President de La Bruixa d’Or Manresa, advocat, periodista i durant nou anys regidor de l’ajuntament de Manresa. Josep Vives és un home polifacètic que treballa per sostenir el club amb menys pressupost de la lliga ACB. Una entitat que cada any competeix contra grans potències i que com que no és aliena al moment que viu el país, defensa el dret a decidir. Ell, a títol personal, explica que la independència tindrà grans beneficis i generarà noves oportunitats de fer un país millor en tots els àmbits.

L’entrevista amb Josep Vives forma part de la sèrie d’adhesions que es van fent públiques setmanalment al web www.esportindependencia.cat. L’Esport per la Independència és una iniciativa de la sectorial d’esportistes de l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, que té com a objectiu recollir adhesions de gent del món de l’esport que vol que Catalunya sigui un estat independent i difondre els beneficis que això suposaria.

Podeu llegir l’entrevista completa al web de L’Esport per la Independència.

Titi Roca: “De tots els jugadors amb qui he coincidit a la selecció espanyola, només un se sent espanyol”

dimecres, 1/10/2014

El capità del Club Patí Vic dóna suport a L’Esport per la Independència

EsportIndependencia-Titi2Té 33 anys, juga a hoquei patins des que en tenia 6 i enguany compleix la 15a temporada al primer equip del Club Patí Vic. Tot i que va començar jugant a futbol sala, el seu pare era entrenador d’hoquei patins i, anant-lo a veure, va decidir calçar-se els patins. Uns anys després, va guanyar tres campionats del món i tres d’Europa amb la selecció espanyola, i una Copa Amèrica i una Golden Cup amb la catalana. Ell havia de ser un dels integrants de la selecció que va guanyar el Mundial B de Macau, però els compromisos universitaris van fer que es perdés aquesta experiència. Titi Roca explica que jugant amb la selecció catalana se li ha posat la pell de gallina i defensa que amb la independència, la gent i l’esport de Catalunya hi guanyaran.

L’entrevista amb Titi Roca forma part de la sèrie d’adhesions que es van fent públiques setmanalment al web www.esportindependencia.cat. L’Esport per la Independència és una iniciativa de la sectorial d’esportistes de l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, que té com a objectiu recollir adhesions de gent del món de l’esport que vol que Catalunya sigui un estat independent i difondre els beneficis que això suposaria.

Podeu llegir l’entrevista completa al web de L’Esport per la Independència.

Ot Pi: “El millor de la independència serà representar el nostre país”

dijous, 25/09/2014

El campió del món de biketrial dóna suport a L’Esport per la Independència

EsportIndependencia-Pi2Retirat de la competició des de fa uns anys, Ot Pi continua lligat al biketrial. Ell, que ha estat 12 vegades campió mundial, organitza aquesta dissabte la Copa del Món a la plaça dels Àngels de Barcelona, davant del MACBA (18h). Serà una oportunitat fantàstica per veure els vuit millors pilots del món i per reivindicar-se favor de la consulta del 9 de novembre i el dret a decidir dels catalans. Pi té clar que Catalunya necessita la independència i espera que la societat civil no deixi d’empènyer cap aquest objectiu.

L’entrevista amb Ot Pi forma part de la sèrie d’adhesions que es van fent públiques setmanalment al web www.esportindependencia.cat. L’Esport per la Independència és una iniciativa de la sectorial d’esportistes de l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, que té com a objectiu recollir adhesions de gent del món de l’esport que vol que Catalunya sigui un estat independent i difondre els beneficis que això suposaria.

Podeu llegir l’entrevista completa al web de L’Esport per la Independència.

El món del bàsquet reivindica poder votar

dilluns, 8/09/2014

En una acció de l’ANC i la Plataforma ProSeleccions al centre de Barcelona

Basquet-Mundial-Accio1Més de seixanta esportistes del món del bàsquet han participat aquest matí en una acció reivindicativa al centre de Barcelona, organitzada per la sectorial d’esportistes de l’ANC i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes. Els participants de l’acció han dut una samarreta amb el lema ‘Els catalans guanyem votant’.

Des dels peus del monument de Colom, els esportistes han pujat per la Rambla en grup, botant la pilota i reclamant el dret que el poble català pugui decidir el seu futur a la consulta del 9 de novembre. Quan han arribat a la plaça Catalunya, han desplegat una pancarta amb el missatge ‘L’esport català per un país nou’ i han format una V amb les pilotes de bàsquet.

L’activitat ha despertat l’interès dels vianants de la Rambla, la majoria dels quals eren estrangers. A tots ells se’ls han repartit fulls informatius en diversos idiomes sobre el procés que viu Catalunya i la voluntat dels catalans de poder votar el 9-N. Les entitats organitzadores han valorat molt positivament la participació i el resultat de l’acció, que ha servit per fer arribar un missatge simpàtic i en positiu, a través del món de l’esport i fent-ho coincidir amb el Mundial de bàsquet que s’està disputants aquests dies i del que Barcelona n’és una de les seus.

Aconsegueix la samarreta de la Selecció Catalana d’hoquei patins!

dimecres, 3/09/2014

Amb un lema per reivindicar que els catalans volem votar

HoqueiPatins-SeleccioCatalana-Concurs-samarretaS’apropa l’11 de setembre i és per això que el món de l’esport també vol sumar-se a les reivindicacions nacionals. Per aquest motiu, fins el divendres 12 de setembre sortejarem, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Patinatge, una samarreta de la Selecció Catalana d’hoquei patins com la de la fotografia entre totes les persones que hagin fet “m’agrada” a la pàgina de les Seleccions Catalanes. La mecànica del sorteig és molt senzilla: només heu de fer clic aquí i seguir les instruccions.

Aquest disseny de la samarreta de la Selecció Catalana d’hoquei patins l’utilitzen tant les seleccions d’hoquei base com les absolutes de la Federació Catalana de Patinatge en competicions internacionals i partits amistosos. Si voleu conèixer el patinatge i el procés de reconeixement internacional, podeu consultar-ho en aquest enllaç.

Participeu al sorteig i emporteu-vos la samarreta de la nostra Selecció!

Mélodie Pulgarin: “No era independentista, però han fet que m’hi torni”

dimecres, 30/07/2014

La gimnasta dóna suport a L’Esport per la Independència

EsportIndependencia-Pulgarin2Fa quatre anys, Mélodie Pulgarin va deixar Martorell i va viatjar als Estats Units per estudiar i continuar practicant la gimnàstica a la Universitat de Denver, on s’ha graduat en Biologia i Psicologia. Tot i que ja havia tingut diversos conflictes amb la federació espanyola, va viatjar a Colorado sense plantejar-se la independència. Des de la distància, observant el que passava al nostre país, ha quedat convençuda que l’única manera que tenim els catalans de sentir-nos valorats és amb un estat independent. Ara, amb 25 anys, torna a casa per ajudar a fer el seu somni realitat.

L’entrevista amb Mélodie Pulgarin forma part de la sèrie d’adhesions que es van fent públiques setmanalment al web www.esportindependencia.cat. L’Esport per la Independència és una iniciativa de la sectorial d’esportistes de l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, que té com a objectiu recollir adhesions de gent del món de l’esport que vol que Catalunya sigui un estat independent i difondre els beneficis que això suposaria.

Podeu llegir l’entrevista completa al web de L’Esport per la Independència.

Marc Pinsach: “Si Catalunya vol sobreviure com a nació, ha de tenir un estat”

dimarts , 22/07/2014

L’atleta de muntanya dóna suport a L’Esport per la Independència

Fa dues setmanes que va guanyar l’Olla de Núria per tercera vegada i aquest cap de setmana passat ha participat a la Dolomites Skyrace, una prova que forma part de la Copa del Món de curses de muntanya, on ha acabat en 15a posició. Amic i company d’entrenaments de Kilian Jornet, Marc Pinsach reivindica la necessitat que Catalunya sigui independent per progressar en tots els àmbits. Sap que serà una cursa de fons, però ell sap millor que ningú què s’ha de fer per guanyar-la.

L’entrevista amb Marc Pinsach forma part de la sèrie d’adhesions que es van fent públiques setmanalment al web www.esportindependencia.cat. L’Esport per la Independència és una iniciativa de la sectorial d’esportistes de l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, que té com a objectiu recollir adhesions de gent del món de l’esport que vol que Catalunya sigui un estat independent i difondre els beneficis que això suposaria.

Podeu llegir l’entrevista completa al web de L’Esport per la Independència.