El Parlament dóna suport a les Seleccions Catalanes

Demana que es prioritzi en els pressupostos d’esports les federacions reconegudes

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir, en l’última sessió de la novena legislatura, una resolució de suport a les Seleccions Catalanes oficialitzades. Per una àmplia majoria absoluta, s’insta al Govern que en l’elaboració dels pressupostos i a l’hora d’establir els criteris per les subvencions en matèria esportiva es tingui en compte de forma prioritària aquelles federacions que formen part d’una internacional i, per tant, tenen la Selecció Catalana oficialitzada. D’aquesta manera el Parlament reconeix la importància de les Seleccions Catalanes com a eina de promoció internacional, gràcies al fet d’associar la marca Catalunya com a referent esportiu.

La resolució ha estat una proposta de la sectorial d’esports de SI pactada amb CiU. En les votacions, va haver-hi 74 vots a favor (SI, CiU, ERC i Joan Laporta), 31 en contra (PP, C’s i ICV) i 26 abstencions (PSC).

Des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes ens felicitem per aquesta resolució parlamentària, que ha de permetre les nostres federacions reconegudes internacionalment disposar de més recursos per competir al màxim nivell. És una decisió que avala la feina que hem estat fent des del principi a la Plataforma ProSeleccions i permetrà als nostres esportistes formar part de l’elit de la seva modalitat esportiva. A més, aquest suport econòmic pot animar diverses federacions catalanes a fer un pas endavant, a trencar les relacions amb l’espanyola i demanar l’ingrés a la internacional.

2 comentaris

 • ian fletcher

  29/09/2012 14:35

  En nom de tots els pobles oprimits, Visca Catalunya independent!
  Aci pensem que es una historia local, que tindrem millor economia i reconeixament cultural per fi… Però es moltissim me. Cada pas endevant que fem cap a la llibertat, milions de persones que pertenyan a pobles oprimits. Els Kosovars, per exemple, serian imediatament reconeguts per una Catalunya lliure. Cosa que no “pot” fer alguns paisos opressors, Espanya per exemple.
  Centenars de pobles com Catalunya, Kosovo o Escocia, aspiran a una mica de reconeixament abans que les seves cultures i llengues desapareixin completament.
  Al mon, n’hi han encara uns 3000 idiomes. Alguns amb nomes uns centenars de parlants. Si 3000. I aixó malgrat tots els esforços dels desplaçaments de pobles per Stalin o maniobres de qualsavol altre dictador. De prohibicions d’us de la llengua a genocidis directament.
  “Todo atado y bien atado” deia un dictador. Doncs no amics, no sera així. Héhé, ens estem desatant. Tot acaba, fins i tot lo dolent…

 • JoandelaSelva

  03/10/2012 9:18

  S’ha d’abolir definitivament tota l’esclavitud que encara existeix al món.
  La independència, la llibertat és un dret de tots els ciutadans, no tinguem més por i votem-la. La tenim a l’abast i ens la mereixem.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús