L’autor

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes és una associació sense ànim de lucre que va néixer el 5 de maig de 1998 amb un objectiu molt clar: aconseguir el reconeixement internacional de les seleccions esportives catalanes. Des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes no només creiem en aquest dret sinó que hi treballem fent costat a les federacions catalanes perquè dia a dia augmenti el nombre d’esports on les Seleccions Catalanes són reconegudes oficialment. Hi haurà qui dirà que això és un somni però les xifres diuen el contrari. Actualment ja hi ha 21 esports on els catalans poden competir a nivell internacional. I tenim el suport de la majoria de la població catalana, com ho demostra la recollida de signatures que es va fer l’any 1998 en què se’n van aconseguir 521.000.

Des de la Plataforma treballem per l’objectiu d’aconseguir el reconeixement de les Seleccions Catalanes i cal destacar-ne les següents accions:

• Donar suport a les federacions: hem acompanyat aquests últims anys la majoria de reconeixements de federacions i associacions esportives catalanes i les hem ajudat a nivell legal, econòmic, organitzatiu i en les relacions internacionals.
• Dia de les Seleccions Catalanes: Anualment celebrem el Dia de les Seleccions Catalanes, una festa reivindicativa que converteix una ciutat catalana en el centre de l’esport català del nostre país. S’hi disputen partits internacionals de les nostres seleccions i exhibicions d’esports reconeguts, sense oblidar la part més lúdico-festiva amb concerts dels principals grups del panorama musical català.
• Premi President Companys: des de l’any 2005, lliurem anualment el Premi President Companys. Es tracta d’un reconeixement a aquella persona o entitat que ha contribuït notablement durant els últims dotze mesos per la defensa i la promoció de les nostres seleccions esportives i que ha treballat pel reconeixement internacional. A més, també premiem aquells esportistes de les nostres seleccions que han situat Catalunya el més amunt possible i han aconseguit guanyar competicions d’àmbit internacional, com poden ser els mundials o europeus. Per exemple, han guanyat el premi personalitats com Oleguer Presas, el president de la Federació Catalana de Patinatge Ramon Basiana o els cinc capitans que van protagonitzar el primer anunci a favor de les seleccions catalanes, entre els que hi havia Josep Guardiola.
• Difondre les seleccions catalanes: estem al costat dels esports reconeguts i ajudem a promocionar a través dels mitjans de comunicació les activitats que organitzen les federacions. També a través dels nostres canals propis, com el lloc web www.seleccions.cat i les xarxes socials (19.000 seguidors a Facebook i 5.000 a Twitter). A més, hem fet diversos anuncis per conscienciar els ciutadans de la possibilitat de tenir seleccions reconegudes.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús