L’autor

Gabriel Yacubovich Japkin (Barcelona 1984-). Sóc fill d’argentins que han viscut a Israel, nét d’argentins i polonesos i besnét de polonesos i russos. He estudiat a escoles, instituts i universitats públiques catalanes. Acabada la carrera de sociologia (UAB) a Lisboa (ISCTE), i havent cursat un màster en polítiques d’immigració (UPF), he fet la meva emmigració marxant temporalment a Israel.

Tinc una identitat poc comuna a un territori genuí i aquesta sentència val tant a Catalunya com a Israel; tots dos són llocs amb identitats nacionals molt particulars. En aquests moments estic coneixent una cultura caracteritzada per un passat comú i un present en construcció.

M’aproximo al seu territori, al seu idioma, als seus costums i a la seva gent. Aquest és un país que d’alguna manera es constitueix com un mosaic de matissos i que, tot i de dimensions tan petites, alberga una barreja immesurable de contrastos. En aquest blog n’intentaré plasmar uns quants, ja sigui en termes territorials o socials, exposant esdeveniments i realitats que em semblin interessants i curioses. Escriuré sobre persones que tinguin una mirada particular que em permeti descobrir noves maneres de veure la realitat de la gent d’aquest país. M’interessaré per la manera en què, sota el paraigües d’un mateix estat-nació, persones de tots els continents arriben a un territori i aprenen a conviure sota un mateix sistema social i polític i, al mateix temps, m’interessaré pels processos a partir dels quals aquest estat aconsegueix crear un sentiment de pertinença sense que els seus habitants hàgin de renunciar als seus costums i tradicions d’origen.


1 comentari

  • Eva Moyano Sivecas

    11/03/2013 19:48

    Hola Gabi!

    Sóc l’Eva de Barcelona. Com va tot? Una mica estrany no que t’escrigui jo? L’Alba em va passar el link dels teu blog fa uns mesos i t’he anat seguint més o menys. Hi ha entrevistes que que són molt interessants. Jo estic instal·lada a Girona fent un màster de comunicació i periodisme, per intentar redirigir la carrera de filosofia. Haig de fer les pràctiques aquest semestre però la borsa de pràctiques que tenen no m’interessa gaire, així que estic buscant més aviat pel meu compte. Tu em podries donar alguna pista? Potser saps d’algú a qui li pugui comentar la qüestió de les pràctiques. En fi, espero poder acabar fent algun dia el que tu estàs fent! Espero que et vagi tot molt bé.
    Per cert, et passo el meu mail perquè aquí hi ha un parèntesi dient que no es publicarà: emoyanosivecas@gmail.com. Merci!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús