Els polonesos commemoren un dels episodis més sagnants durant la ocupació Nazi: la insurrecció de Varsòvia

Canvi de guàrdia durant una de les ceremònies PAP/Tomasz Gzell

 

El tràfic a la capital va quedar congelat durant un minut aquest dilluns amb motiu de la celebració del 72è aniversari de l’aixecament de Varsòvia de 1944, alhora que veterans i oficials oferien tribut a la insurrecció durant la II Guerra Mundial en contra de l’ocupació alemanya.

Les sirenes ressonaven al llarg de la ciutat mentre la gent s’aturava a l’uníson per unir-se al minut de silenci que s’iniciava puntualment a les 17.00 hores de la tarda, el moment en què les operacions de resistència en contra dels alemanys van iniciar-se al llarg de tota la capital fa 72 anys, l’1 d’agost de 1944.

Vells insurgents, ciutadans, oficials i residents van commemorar el valent aixecament, però funest, al monument Gloria Victis al Cementiri Powązki de Varsòvia. Tanmateix, diverses cerimònies es van atendre al llarg de la ciutat durant tot el dia.

“L’aixecament de Varsòvia ha de servir com a font d’orgull i inspiració per treballar en el benefici d’una Polònia sobirana”, escriu el President de Polònia, Andrzej Duda, en una carta llegida pel Comitè Nacional de Seguretat durant les celebracions del passat diumenge davant del monument de l’aixecament de Varsòvia a la plaça Krasińskich de la ciutat.

L’Aixecament de 1944 és reconegut com l’operació militar més llarga portada a terme per un moviment de resistència a Europa en contra de l’ocupació del continent per part de l’Exèrcit alemany durant la Segona Guerra Mundial. Va iniciar-se l’1 d’agost de 1944 i va allargar-se durant dos mesos. S’estima que durant l’operació, 16.000 insurgents i 150.000 civils van perdre la vida.

A Varsòvia, les diverses celebracions d’aquest acte sempre van marcades pel toc de sirenes a les 17.00 hores, anomenada la “Hora-V” (W-Hour) i es reclama a tothom d’aturar-se durant 70 segons i prendre un moment per recordar els herois de la insurrecció.

Vídeo sobre la commemoració de l’Aixecament de Varsòvia.

1 comentari

  • Jack

    12/08/2016 %I:%M %p

    I really like it when individuals get together and share opinions.
    Great website, continue the good work!

    My homepage :: Jack http://www.Yahoo.net

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús