L’expresident egipci Mohamed Mursi es desfoga a Twitter

Escrit per Amira Al Hussaini. Traduït per Laura Nogueira. Cobertura especial Egipte.

Mohamed Mursi ja no és el president d’Egipte. En comptes d’això, es desfoga a través del seu compte verificat a Twitter, @Egypresidency [en].

El regnat d’un any de Mursi va acabar prematurament, a causa de les nombroses manifestacions arreu del país que, des del 30 de juny, exigien la seva dimissió.

El coronel general de les Forces Armades Egípcies, Abdel Fatah al-Sisi, va anunciar en una retransmissió en directe que el cap del Tribunal Constitucional, Adli Mansour, seria el nou president provisional i que es formaria un govern nacional tecnòcrata.

Al-Sisi també va anunciar que s’havia suspès la Consitució egípcia i que s’iniciaria el procés per dur a terme eleccions presidencials i parlamentàries.

En un seguit de tuits, en anglès, Mursi va descriure les accions dutes a terme per l’exèrcit:

@EgyPresidency: Pres. Morsy: Measures announced by Armed Forces leadership represent a full coup categorically rejected by all the free men of our nation

@EgyPresidency: President Mursi: Les mesures anunciades pel cap de les Forces Armades constitueixen un cop d’estat en tota regla que tots els homes lliures de la nostra nació rebutgen categòricament.

Afegeix:

@EgyPresidency: Pres. Morsy: Armed Forces announcement is rejected by all free men who struggled for a civil democratic Egypt.

@EgyPresidency: President Mursi: Tots els homes lliures que van esforçar-se per construir un Egipte civil i democràtic rebutgen l’anunci de les Forces Armades.

I destaca:

@EgyPresidency: Pres. Morsy urges civilians and military members to uphold the law & the Constitution not to accept that coup which turns backwards

@EgyPresidency: El president Mursi anima els civils i els membres de l’exèrcit a defensar la llei i la Constitució i a no permetre aquest cop d’estat que fa que #Egipte [en] retrocedeixi.

Mursi també demana que s’eviti vessar sang:

@EgyPresidency: Pres. Morsy urges everyone to adhere to peacefulness and avoid shedding blood of fellow countrymen.

@Egypresidency: El president Mursi demana que es mantingui la calma i s’eviti vessar sang de compatriotes.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús