Okupes temporals fent-se l’harakiri

Era d’esperar, totes les esquerres s’havien fet l’harakiri. Molt abans de les eleccions l’esquerra ja s’havia acomiadat del poder.

Molt es va criticar CiU que, quan va sortir del poder l’any 2003, ho va fer considerant que se’ls treia de casa seva, com va dir explícitament Marta Ferrussola. El que s’ha dit menys és que l’esquerra s’ha agafat aquesta etapa d’estar en el poder com una okupació. Mai s’han cregut que manaven.

No han tingut capacitat de definir una estratègia. Han tingut el desgast d’una crítica implacable i poc raonada i l’han assumit com una mena de càstig proporcional al seu atreviment d’haver governat. Com és obvi, no tot han estat errors.

No han gosat governar amb un programa propi; exemple del que dic és la quantitat d’acords nacionals que han proposat a l’oposició. M’agradarà veure quants acords nacionals hi haurà ara. Us ho dic, els mateixos que en els 23 anys anteriors: cap.

La dreta, o més ben dit, el centre dreta –perquè ningú s’emprenyi–, quan governa no té tantes manies, aplica el seu programa i ja està. No és criticable, és el normal.

L’esquerra ha arribat a teoritzar que és millor una llei d’educació pactada amb CiU per tal que quan governi no la canviï. Aquesta parida va fer tant forat que si féssim una enquesta veuríem que ho pensa tothom. Bona idea, fas polítiques de dreta per no molestar. Però si quan governa l’esquerra ha de fer polítiques que agradin a la dreta, llavors com es vol mobilitzar l’electorat d’esquerres? A veure quantes vegades a partir d’ara veieu aquesta frase escrita en algun diari o dita en una ràdio.

Ahir es va confirmar una de les victòries més anunciades de la història de la democràcia, mentre que les esquerres okupes van consumar el seu harakiri.

8 comentaris

 • Josep Figueres

  29/11/2010 13:44

  No entenc l’entestament en qualificar de dretes a uns governs que s’han gastat la gran part del seu pressupost en sanitat i educació…
  Per què és de dretes CiU?

 • Andreu Vidal

  29/11/2010 19:25

  Tota la raó del món: Tant s’ha entestat CiU en fer veure que el govern és un dret diví que sols a ells els pertoca, que l’esquerra s’ho ha acabat creient. Respecte a si CiU és dreta o no. S’hauria d’admetre sense complexos, representa la dreta europea que ha d’existir a tot sistema democràtic i que tant trobe a faltar a Espanya. El major error de CiU és, com ja s’ha dit, la impossibilitat d’entendre que en democràcia el poder no és de cap partit: el ciutadans el cedeixen en qualitat de prestec d’una duració limitada que després ha de guanyar-se o renovar cada quatre anys.

 • Shanghai

  30/11/2010 12:19

  Sisplau, l’esquerra a caigut pel seu propi pes. No busquem excuses. Jo els vaig votar i m’han estat decepcionant any rere any. Cadascu anava a la seva, ningu dimitia, no assumien responsabilitats pel que deien o feien, mentien (horta de st. Joan) … Que la gent vol polítics preparats i seriosos. No aquesta banda de voltors que s’han dedicat a embutxacar (Dona montilla 15 carrecs, q socialista !!!). M’alegro perque ara podre tornar a llegir el diari/noticies sense estirar-me els cabells pel desgavell que regnava.

 • Shanghai

  30/11/2010 12:22

  Un PSC supeditat al PSOE, es inviable per a Catalunya. No tenen poder de desició, estan supeditats a la voluntat d’altres. MAI DEFENSARAN ALS CATALANS. Es de xist !!!

 • esviel

  30/11/2010 14:21

  Hores d’ara seguir pensant en dretes i esquerres com si fos el be i el mal,es simplificar l’anàlisi dels fets. Que tan d’ esquerres es el PSOE,si no sap modificar les estructures econòmiques de l’ estat per exemple permetre que l’impost de successions es derogui…..

 • vicenç

  01/12/2010 17:40

  esviel, derogar l’impost de successions és una mesura totalment de dretes

 • eric lodo

  03/12/2010 14:21

  La izquierda política global denota un grave estancamiento en cuanto al la modenización de su discuso que sigue afincado en la retórica de la 2ªrepublica y de los años de la transición. Abandonar las grandes proclamas y crear una dialéctica más cercana a la gente y a los problemas de hoy en dia y que afronte los retos de la nueva era global deberia ser la gran hoja de ruta para volver a conectar con los ciudadanos y compometer-los en la idea de un canvio realista. Da la sensación de que dispone de las herramientas de antaño para enfrentar-se al reto de canviar el sistema mucho más sofisticado que el que describia en los años de la España de la guerra fria y la España del post franquismo .

 • eric lodo

  03/12/2010 18:05

  La izquierda política global denota un grave estancamiento en cuanto al la modenización de su discuso que sigue afincado en la retórica de la 2ªrepublica y de los años de la transición. Abandonar las grandes proclamas, abandonar los dogmas (en que permanecen muchas organizaciones sindicales y políticas ) y crear una dialéctica más cercana a la gente. Con un contenido que se acerque a los problemas concretos de hoy en dia y que afronte los retos de la nueva era global, deberia ser la gran hoja de ruta para volver a conectar con los ciudadanos, para compometer-los en la idea de un canvio realista. Da la sensación de que usa las herramientas de antaño para enfrentar-se al reto de canviar el sistema del presente, mucho más sofisticado que el que se describian los años de la Europa de la guerra fria y la España del post franquismo

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús