Calien fets i paraules

Quan José Montilla va iniciar la seva etapa com a president de la Generalitat va afirmar que calien fets i no paraules; a molts ens va semblar un plantejament correcte, veníem del Dragon Khan dels tres primers anys de govern d’Entesa. Crec que al final la idea no ha estat encertada.

Ara tothom diu que s’ha fet una tasca de govern correcta però que no s’ha sabut explicar. Entretinguem-nos-hi una estona.

Qui havia de ser l’emissor de la comunicació? El que caldria preguntar-nos és: quan es van escollir els responsables del govern, es va tenir en compte la seva capacitat de comunicació?

Per quins instruments caldria transmetre la informació? Crec que els mitjans gestionats pel mateix govern no han comunicat la tasca que s’ha anat fent. L’esquerra no ha tingut mitjans de comunicació favorables a la seva tasca; és un problema estratègic que l’esquerra, les esquerres s’hauran de plantejar. La concentració del poder econòmic ha anat aparellada a la concentració de la informació i no es pot esperar mai que algun gran poder econòmic prediqui que vol pagar més impostos, per exemple.

A més, el septenni d’esquerres no ha servit per articular millor la relació política d’esquerres, institucions, societat civil i ciutadans, més aviat s’ha contribuït a crear encara més confusió de l’existent amb anterioritat a la seva passada pel govern. Sense agents col·locats entre el poder i la societat l’esquerra veu col·lapsada la seva capacitat comunicativa.

I en darrer lloc i el més important, l’esquerra no ha escoltat la gent. El poder i sobretot aquesta manera compulsiva d’exercir-lo que no deixa temps a la gent d’aturar-se, escoltar i reflexionar, ha creat un abisme entre els partits i els qui els volen votar.

En fi, en política calen fets, és evident, però calen emocions, sentiments, reflexions, relats, ideologia i valors.

3 comentaris

 • Fabian Mohedano

  01/12/2010 12:34

  T’haurien d’haver agafat a tu de comunicación en cap, segur que ho haguessis fet molt bé. Aix aquests progres que diuen que “ells ja ho deien”.

 • Locomotoro

  06/12/2010 21:25

  “Fets, no paraules”
  Paraules (Montilla dirigint-se a Zapatero): “T’estimem molt però estimem més Catalunya”
  Fets: Totes les votacions votant el que volia el PSOE independentment de si perjudicava o no a Catalunya.
  Tot plegat penós.

 • Jordi | Barcelona

  10/01/2011 18:20

  La gent ha vist amb el tripartit la repetició del que han fet a l’Ajuntament, i sembla que la resta de Catalans és més llesta que els barcelonins.

  El tripartit només ha servit per multiplicar per 100 el deute!!!!!

  Deprés la cantarella del problema de comunicació.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús