Visca els controladors!

No entenc tota aquesta estranya unanimitat envers els controladors aeris. Es tracta d’un col·lectiu de persones que treballa en un àmbit en què cal molta responsabilitat ja que es dedica a intentar que el trànsit aeri no pateixi estrès i, en definitiva, que tots nosaltres puguem viatjar sense ensurts. Gràcies a ells, milions de persones viatgen segures amunt i avall per tot el món. A aquesta pobra gent, que a la fi són com tots nosaltres, se’ls ha sotmès a una pressió mediàtica insuportable. Intentem analitzar-ne el perquè.

P10304702.jpg

Diuen que treballen poques hores al dia. Sembla que no poden treballar més de cinc hores seguides i de festes, en fan un munt. No hi veig cap problema; de fet, és el que voldríem tots nosaltres, ser com els rendistes que tenen els diners en paradisos fiscals i no donen brot mai. Almenys els controladors treballen poc però treballen. A més, aquest és un plantejament progressista, no en va el gendre de Karl Marx, Paul Lafargue, a El dret a la peresa, no hauria trobat un millor exemple de com implementar el treball laboral avui. I que consti que ell ho va proposar l’any 1880, fa més de cent anys!

També es critica que cobrin més de 300.000 euros anuals. No creiem que això pugui ser tampoc una objecció a aquest col·lectiu del qual tant depenem. De fet, si anem a analitzar la gent que cobra grans quantitats de diners normalment és molt ben vista i tothom en parla la mar de bé. Posem-ne alguns exemples. Els dirigents dels bancs en guanyen molts més i ningú es fica amb ells, surten a les pàgines econòmiques de tots els diaris, tothom en parla molt bé i, a més, els dirigents dels governs es reuneixen amb ells i els diuen què cal fer. Fixeu-vos en el prestigi que té aquesta gent que guanya més d’un milió d’euros anuals que fins i tot quan els bancs fan fallida ells cobren igual sense que cap ministre, ni governador de banc central, ni jutge els faci cap mena de retret.

Una altra cosa que se’ls critica és que fan ús del dret de vaga. Vaja ximpleria! O és que els treballadors no poden fer ús d’aquest dret? Resulta que la gent que cobra menys de 1000 euros normalment no pot fer vaga perquè els amos els foten al carrer i a aquests que els amos no poden acomiadar se’ls vol negar el dret, en què quedem? No existeix la llibertat de negociació entre el treballador i l’amo? Amb quin argument es vol negar a aquest grup de gent tan abnegada el susdit dret?

Crec sincerament que tothom va equivocat. Els controladors són coherents amb els valors dominants d’avui que tothom lloa: egoisme, insensibilitat, avarícia, autoritarisme, manca d’escrúpols, mentiders, tramposos, corporativisme, agressivitat, absència de sentiment pel dolor aliè, etc.

1 comentari

  • Gelet

    28/12/2010 11:48

    Totalment d’acord.El govern ha triomfat quan ha enfrontat uns treballadors amb els altres,entre tots em fet la seva feina.I això que és un govern socialista.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús