Les falses necessitats que creen

M’he resistit durant molt de temps a tenir mòbil, ordinador, correu electrònic, bloc, etc. He anat sucumbint a totes les temptacions tecnològiques que el Vil Gueits ens ha anat venent per empitjorar-nos la vida. Ell ho fa per guanyar diners, molts diners, una xifra escandalosa de diners, massa diners. El Vil Gueits no s’acontenta a produir determinats estris francament prescindibles, sinó que necessita als humans perquè funcionin i ens ha convençut, a més, que hem de pagar.

vaq9.jpg

Estic segur que la meva vida ha empitjorat molt amb aquestes noves tecnologies; al meu voltant només veig estrès i ansietat, a la gent li ha entrat unes ganes boges de fer-ho tot ràpid, tot immediat, tot instantani. Si cal parlar amb algú s’ha de fer ara, encara que siguin les 12 de la nit d’un dissabte. Si s’ha d’enviar un document s’ha de fer ara, encara que siguin les 8 del matí d’un diumenge. I, per si de cas, t’assegures que l’han llegit trucant al mòbil a les 8:15. Tinc un amic que organitza les seves prioritats a la feina de la manera següent: “urgent”, “urgent, urgent”, “molt urgent”, “urgent que et cagues”, aquests els deixa per a la setmana següent, només es posa a treballar en els assumptes no prioritaris. I li va molt bé.

L’única cosa positiva de les noves tecnologies és que pots tenir un bloc on em relacioni amb tu; no dubtis, doncs, amb el millor esperit lliurepensador, a expressar totes les teves crítiques destructives o constructives –si és que n’hi ha.

1 comentari

  • Gelet

    01/01/2011 12:49

    Totalment d’acord amb el que dius,ja m’agrada veure que hi ha gent que pensa com jo.Bon any!!.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús